Varden

Butikkeier­en som aldri gir opp

Butikkeier Thorleif Høgstad (59) har ikke for vane å ville kaste inn håndkleet.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

– Nei, det skjer på Nordagutu, veit du, sier Høgstad en smule galgenhumo­ristisk på egen butikks vegne da Varden møter ham en aprildag sola virkelig skinner over bygda og butikken.

Fra brann til bilkrasj

Skyfri kan butikktilv­aerelsen på stedet ikke akkurat sies å ha vaert hvis man skuer tilbake på det siste drøye året. Brann, fryserhava­rier og en russebil gjennom veggen og inn i lokalet er normalt sett ikke forenlig med drift av en virksomhet som er avhengig av å holde åpent alle sju dager i uka.

– Du gir deg ikke?

– Nei, det er liksom noe med det da. Men det er klart det var veldig naerme nå. Hadde vi ikke hatt søndagsbut­ikken, slik at vi kunne betjene kundene naermest umiddelbar­t, ville det ikke blitt så lett, sier en åpenhjerti­g Thorleif Høgstad til Varden.

Nytt konsept rundt hjørnet

Selv var han utenlands på langweeken­d med venner da meldingen kom om at en bil hadde brast inn i butikken lørdag morgen for to uker siden. Høgstad priser seg lykkelig over ingen personer ble alvorlig skadet som følge av krasjet. Denne uka har snekkere vaert på plass for å fikse butikkens knuste veggparti.

– Jeg tør ikke tenke på hvis noen hadde sittet i kassadiske­n, som ble truffet og skjøvet innover da bilen traff, sier Høgstad og rister på hodet.

Han har ristet av seg selve hendelsen nå og retter i stedet blikket mot tida som kommer. Butikkeier­en forbereder seg på å ta steget inn i netthandel­ens tidsalder. Ny bil – med utforming som et «rullende reklameski­lt» – er allerede innkjøpt til det som blir et supplement til butikkens daglige drift.

Glad i de ansatte

– Jeg har fem ukers permisjon fra min jobb i Sauherad kommune for å tilrettele­gge for automatisk varebestil­ling og netthandel. Alt skal vaere klart til oppstart i slutten av mai, sier butikkeier­en framoverle­nt. – Hva er motoren din?

– Jeg vil prøve å få butikken til å bli enda bedre. Jeg er glad i dem som jobber her og vil tilrettele­gge for at dette skal vaere en god lokalbutik­k og arbeidspla­ss, sier Høgstad.

– Likevel greit hvis raden av uforutsett­e prøvelser stopper?

– Ja, jeg merker jo at det taerer. Men med gode ansatte som tar ansvar, går det rundt.

 ??  ??
 ??  ?? EVIG OPTIMIST: Joker-butikken på Nordagutu har hatt sine prøvelser det Høgstad neste steg i form av netthandel.
EVIG OPTIMIST: Joker-butikken på Nordagutu har hatt sine prøvelser det Høgstad neste steg i form av netthandel.
 ??  ?? RULLENDE REKLAME: Med denne bilen på plass ser Thorleif Høgstad fram til å serve netthandel­kundene.
RULLENDE REKLAME: Med denne bilen på plass ser Thorleif Høgstad fram til å serve netthandel­kundene.
 ??  ?? RASTE NED: Her kjørte bilen ned og inn i butikken tidligere i april.
RASTE NED: Her kjørte bilen ned og inn i butikken tidligere i april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway