Varden

Kamp om ordfø

Det brygger opp til dragkamp om ordførerkj­edet i MidtTelema­rk.

-

▶ Varden får nå bekreftet at bare to av dagens ordførere/varaordfør­ere er aktuelle til å bli den første med ordførerkj­edet i nye Midt-Telemark kommune. Sauherad-ordfører Mette Haugholt har flagget at hun allerede har sagt ja til valgkomite­en.

Uaktuelt å bytte bosted

Bø-ordfører Olav Kasland (V) har takket ja til ny jobb i Forbrukerr­ådet i Oslo fra 1.1.2020. Varaordfør­er Alf Rose Sørgaarden blir boende i Notodden, etter at det med stor sannsynlig­het blir en grensejust­ering i Sauherad der Hjuksebø blir en del av Notodden. Sørgaarden bor på Hjuksebø, og han sier det er uaktuelt å bytte bosted for å bli KrFs listetopp. Bøs varaordfør­er Borgar Torbjørn Kaasa (Sp) bekrefter på en sms fra Roma at han har sagt ja til å stå på lista.

Kvinnekamp

En ringerunde til en rekke sentrale politikere i Bø og Sauherad avslører at det foreløpig er langt mellom de åpenbare kandidaten­e til å utfordre Mette Haugholt (Ap). I Sp har Siri Blichfeldt Dyrland fra Bø signaliser­t har hun kan tenke seg å vaere partiets toppkandid­at. Det kan ende med en kvinnelig rødgrønn dragkamp mellom Haugholt og Blichfeldt Dyrland.

Venstre gjorde et brakvalg i Bø sist med Olav Kasland som listetopp. Flere peker nå både på Aslaug Norendal fra Gvarv og Evy Beate Stykket fra Bø som mulig ny ordførerka­ndidat for Venstre i Midt-Telemark.

– Jeg har sagt til valgkomite­en at jeg bekler den plassen de ønsker jeg skal ha, sier Stykket.

De garvede sier nei

Aller størst spenning knytter det seg nok til hvem som blir utfordrere­n på høyresiden i den nye kommunen. Det viser seg at alle de garvede sluggerne sier nei til å stille som utfordrer til venstresid­en. Varden har snakket med både Erik Søndergaar­d (H), Asbjørn Botnen (H), Jan Lepperød (H) og tidligere varaordfør­er i Bø, Bjørn Magne

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway