Varden

Smart svenske skaffer scoringer?

Odd trenger scoringer. Dag-Eilev Fagermo sender en smart svenske i front for jakten når Sarpsborg er gjester mandag.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Martin er en veldig smart spiller. Han har hatt skadeperio­der som dessverre har tatt tid, men er en viktig spiller for oss, sier Fagermo.

Martin Broberg skulle uansett spilt dagens kamp, men Tobias Lauritsens hodeskade på trening fredag, førte midtbanema­nnen til topps.

– Du tar ut laget

– Jeg spiller der treneren ønsker jeg skal spille. Fagermo spurte meg like etter Tobias’ skade fredag, og jeg sa: – Du tar ut laget.

Svensken står overfor sin spissdebut på norsk jord, men den anvendelig­e spilleren er ikke ukjent med å vaere helt i front.

Under hele oppkjøring­en til den svenske 2016-sesongen var han spiss i Örebro.

– Da som den fremste i en 4-4-1-1-formasjon. Det er selvsagt litt annerledes å vaere den isolerte midtspisse­n i 4-3-3, men jeg skal gjøre mitt beste. Smarte spillere kan spille i mange posisjoner, sier Broberg med et smil.

Ønsker mål

Med fjoråret og sesonginnl­edningen i minne, vet 27-åringen at publikum ønsker å se en spiss som scorer mål.

Han har det samme ønsket selv, men understrek­er samtidig at det er resultatet som teller for et Odd som har variert i sesonginnl­edningen.

– Om det er jeg eller andre som scorer, er egentlig helt uinteressa­nt. Det eneste som teller, er at laget gjør en god kamp, og jeg skal gjøre alt jeg kan, sier han som har hatt en oppstykket Odd-karriere til nå.

– Er i form

Men svensken har vist at han har teft for målsjanser. I fjor var han naer ved flere enn sitt ene mål, ved å «lukte» muligheter.

Det tror han også kan vaere nyttig som midtspiss.

– Det går på å bevege seg litt finurlig i boksen, og forsøke å se situasjone­r som kan oppstå. Vaere våken og fokusert hele tiden.

Fagermo sier at Odd får en formspille­r på topp i mandagens kamp.

– Ja, Martin er i form, og skulle uansett startet kampen. Med den erfaringen han har som spiss i Sverige, vet han mye om hva han går til.

 ??  ?? KLAR: Martin Broberg var tiltenkt rolle som indreløper mot Sarpsborg 08. Etter Tobias Lauritsens hodeskade blir det hellerroll­e som midtspiss mandag.
KLAR: Martin Broberg var tiltenkt rolle som indreløper mot Sarpsborg 08. Etter Tobias Lauritsens hodeskade blir det hellerroll­e som midtspiss mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway