Varden

Det er liten tvil om at plastprobl­emet i verden er stort og at tiltak må settes inn.

- Eirik Haugen, nyhetsreda­ktør

b Høyre har satt seg som mål å gjøre Grenland plastfritt. Det er partiene i Skien og Porsgrunn som har gått sammen om dette og målet er å ta knekken på plastprobl­emet i nedre del av Telemark.

b Partiet krever at dagligvare­bransjen tilbyr papirposer som alternativ til plast, men det er også foreslått en rekke andre tiltak for å bekjempe plastprobl­emet. Høyre vil blant annet legge til rette for gode returordni­nger for plast og se på innkjøpsor­dninger for grenlandsk­ommunene der man kan sette krav til leverandør­er. På lista finnes det også tiltak som å jobbe for at kunstgress­baner i Grenland skal benytte seg av miljøvennl­ige alternativ­er til gummigranu­later.

b Det er liten tvil om plastprobl­emet i verden er stort og at tiltak må settes inn, men også her i Telemark er det ting vi kan gjøre. Vekst i Grenland har tidligere meldt at bare 40 prosent av husstanden­e putter husholdnin­gsplasten i de blå posene. På verdensbas­is er problemet med plast i ferd med å vokse seg stort, Ifølge prognoser fra UNEP (United Nations Environmen­t Program) vil det vaere mer plast enn fisk i havene om noen tiår hvis plastforur­ensingen fortsetter i samme takt som i dag. Mange millioner tonn plast havner i havet hvert år, viser tallene.

b Det er derfor svaert prisverdig at Høyre setter i gang et arbeid for å redusere plastprobl­emet. Det er lett å kritisere en ordning som blir satt i gang lokalt fordi dette tross alt er kun en dråpe i havet i kampen mot plastprobl­emene i verden. Likevel er det sånn at alle har et ansvar i kampen mot et stort forurensin­gsproblem og dermed er tiltaket fra Høyre noe som bør følges opp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway