Varden

Slutt på måltørken for Odd

Dag-Eilev Fagermo synes det har gått litt vel lang tid siden forrige gang laget scoret tre mål i en seriekamp.

- Nils-Tore Olsen/Tom Arne Borgersen/NTB sport@varden.no

Kampen mot Sarpsborg 08 endte 3-1, i en kamp hvor Odd scoret alle målene. Trener DagEilev Fagermo takker Markus André Kaasa for godt forarbeid.

18. september i 2017 var forrige gang Odd scoret mer enn to mål i en eliteserie­kamp. Etter det har skiensklub­ben spilt 14 kamper siden de vant 3–2 mot Aalesund på Skagerak Arena.

Plusser man på at man må helt tilbake til 2016-sesongen (31. oktober mot Sogndal) for å finne gangen før der at laget scoret mer enn to ganger i serien og at det kun har skjedd fem ganger på to hele sesonger (pluss årets fem første kamper), så var gårsdagens tre scoringer gledelig for Dag-Eilev Fagermo – mildt sagt.

– Forrige gang vi scoret så mange var vel Einar Gerhardsen statsminis­ter, spøkte Fagermo.

– Men det var ekstra gledelig. Vi har hatt en ekstrem måltørke. Dessuten var scoringene fine og kom takket vaere fart, trykk og fint spill, legger han til.

Ser man på tallene i de to forrige sesongene er antall scoringer slik:

2017

0 mål: 13 kamper 1 mål: 9 kamper 2 mål: 7 kamper 3 mål: 1 kamp

2016:

0 mål: 6 kamper 1 mål: 10 kamper 2 mål: 10 kamper 3 mål: 2 kamper 4 mål: 2 kamper

Uheldig selvmål

Odd startet best og fikk tidlig uttelling da Elbasan Rashani hamret ballen i lengste hjørne bak Aslak Falch etter bare 14 minutter. Martin Broberg og Markus André Kaasa sto bak dte gode forarbeide­t.

Nevnte Broberg og lagkamerat Birk Risa fikk deretter hver sin kjempesjan­se til å øke ledelsen, men i stedet kom scoring nummer to i motsatt ende.

Åtte minutter før pause stusset Sarpsborg-spiss Patrick Mortensen et innlegg inn i feltet, der en uheldig Espen Ruud styrte ballen i eget mål. Oddkeeper Sondre Rossbach kunne intet gjøre.

– Jeg var litt på etterskudd og fikk ikke nok trykk i ballen. Jeg prøvde å heade den ut, men klarte det ikke. Dårlig av meg, sa Ruud til MAX om den ulykksalig­e involverin­gen.

Odd klart best

Annen omgang startet som den første sluttet med Odd-dominans, og igjen var Rashani i fokus. Åtte minutter var spilt da 24-åringen fikk ballen i feltet og prikket inn sitt andre for dagen etter elegant å ha ventet ut to Sarpsborg-forsvarere.

Avslutning­en var minst lik god da Martin Broberg satte inn 3–1 før omgangen var halvspilt. Espen Ruud og innbytter Bilal Njie sto for forarbeide­t.

– Broberg kan jo gå fra vikar til fast ansettelse.

??  ??
 ??  ?? ENDELIG: 18. september i 2017 var forrige gang Odd scoret mer enn to eller flere i en seriekamp. Og gangen før det var i 2016. Derfor var det ikke så rart at Dag-Eilev Fagermo synes det var en evighet siden og at spillerne jublet ekstra høyt.