Varden

Julie Bergan skal fylle Rockefelle­r

Julie Bergan må bare innrømme det: Det er noe helt spesielt å stå på en scene.

- Gitte Johannesse­n, NTB

– Man ser det med egne øyne. Med streams og følgere … det er bare tall man ser på en skjerm. Når du står og hører noen synge sangen din, er det noe ekte som skjer foran øynene dine – som gjør at du opplever det på en helt annen og ekte måte enn i sosiale kanaler, sier Bergan.

Derfor kan hun ikke tenke seg noe bedre enn å stå på en scene. Neste måned skal hun fylle Rockefelle­ri Oslo – hit hun flyttet i 2013, samme år som hun signerte platekontr­akt.

– Det gjør det litt ekstra spesielt. Oslo er blitt hjembyen min, og da vil man gjøre det litt ekstra stort og litt ekstra gøy, sier Julie Bergan, som lover fullt band, stor produksjon og lysshow, og «mye energi».

Og så naturligvi­s mye ny musikk: Hun skal spille gjennom hele debutalbum­et sitt, «Turn On The Lights», sluppet i februar. Samtidig er Bergan også klar for konserter på Union Sceneog i Hemsedalhe­lgen før, ifølge hjemmeside­n.

Bedre kontroll

– Du har varmet opp for en rekke stornavn, størst Justin Bieber. og akkurat turnert med Alan Walker i Europa. Er det annerledes når det bare er ditt navn?

– Ja! Da er det enda skumlere, ler hun: – Jeg har ikke sluttet å vaere nervøs med årene. Men jeg føler jeg har bedre kontroll nå, svarer ungjenta – som ifølge DNalltid har siste ordet selv i beslutning­er og valg som tas.

– Jeg har sluppet et helt album, låtene er mer på plass, akkurat som liveshowet. Jeg har fått mye erfaring, fått gjort mye. Jeg føler meg tryggere på mange måter – men samtidig er hver eneste konsert viktig for meg: Jeg vil det skal gå bra, jeg vil prestere, gi publikum det beste showet jeg overhodet kan. Da slutter man aldri å vaere nervøs.

– Beste i verden

Samtidig tror hun det er viktig å vaere «litt nervøs».

– Det betyr at dette er noe du brenner for. Det blir en drivkraft, noe som pusher deg litt lenger – og gjør deg enda mer fokusert. Da får du det ekstra giret hvor du ikke slapper av og tenker «dette går bra».

Julie Bergan er kjent for å vaere en energisk liveartist, og har sagt hun føler seg «mektig» på scenen. Sceneskrek­k har hun ikke, sier hun til NTB:

– Jeg synes det aller beste i verden er å vaere på en scene. Det gøyeste med musikk er å spille konserter, og møte mennesker og få en annen type respons på det man har laget – se de synger med, koser seg fordi man spiller musikken man har laget. Det er en helt egen, givende følelse.

Positiv rollemodel­l

Julie Bergan har opparbeide­t seg et publikum som spenner over ulike aldersgrup­per.

– Når jeg synger for folk på min egen alder, kan det føles lettere: De kan relatere seg til låtene, går kanskje igjennom de samme tingene som jeg synger om. Jeg har også mange yngre fans, og da blir det en litt annen type konsert om det er mange av dem til stede. Da henvender jeg meg til dem på en annen måte, snakker om litt andre ting og forteller om låtene fra en annen synsvinkel.

– Du er kanskje det første idolet de ser live på en konsert? Hvordan føles det?

– Kanskje de tenker «jeg har også lyst til å drive med musikk når jeg blir stor»? Kanskje er jeg en rollemodel­l, kanskje jeg kan inspirere dem. Det tar jeg på alvor, og prøver i størst mulig grad å vaere en positiv påvirkning – en positiv rollemodel­l, sier Bergan.

Slik lader Julie Bergan opp

opp: – Jeg er glad i å trene, det er viktig at kroppen min er forberedt og varm.

opplading: – Rett før jeg skal på, sitter jeg alene og går gjennom hva jeg skal gjøre. Går inn i mitt eget hode, sier til meg selv at «jeg skal gi alt jeg har og vaere den beste versjonen av deg selv». b Ser på publikum når hun trår ut på scenen:

– Jeg er glad i å ha kontakt med publikum når jeg har konsert, det føles personlig når jeg har øyekontakt og henvender meg til dem underveis. Det føles godt å ha noen du formidler låtene til, at det er én person du synger til.

 ??  ??
 ?? FOTO: ADAM FALK / HANDOUT ?? DEBUTALBUM­ET: Julie Bergan slapp debutalbum­et «Turn On The Lights», og skal spille gjennom alle sangene på sin konsert på Rockefelle­r i Oslo 5. mai.
FOTO: ADAM FALK / HANDOUT DEBUTALBUM­ET: Julie Bergan slapp debutalbum­et «Turn On The Lights», og skal spille gjennom alle sangene på sin konsert på Rockefelle­r i Oslo 5. mai.
 ?? FOTO: JONATHAN VIVAAS KISE / HANDOUT ?? DET ELLER BESTE: - Jeg synes det aller beste i verden er å vaere på en scene, sier Julie Bergan.
FOTO: JONATHAN VIVAAS KISE / HANDOUT DET ELLER BESTE: - Jeg synes det aller beste i verden er å vaere på en scene, sier Julie Bergan.
 ??  ?? EGEN KONSERT: Julie Bergan har opptrådt sammen med mange andre artister – som her, Alan Walker, under årets
EGEN KONSERT: Julie Bergan har opptrådt sammen med mange andre artister – som her, Alan Walker, under årets
 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ?? Spellemann­prisutdeli­ng. Nå er hun klar for sin helt egne konsert, på Rockefelle­r 5. mai.
FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX Spellemann­prisutdeli­ng. Nå er hun klar for sin helt egne konsert, på Rockefelle­r 5. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway