Varden

Får ikke en krone

De sitter sannsynlig­vis ikke igjen med så mye som en krone i erstatning, etter at ukjente personer veltet bilen deres.

-

Natt til søndag ble det begått haerverk mot flere biler i Skien. Gjerningsm­ennene er fortsatt ikke tatt.

Nylig på EU-kontroll

Aron Freyr Hermannsso­n hadde nylig svidd av flere tusenlappe­r på verksted for å få bilen fra 2001 gjennom EU-kontrollen.

Med skadene den fikk etter søndagens meningsløs­e haerverk utenfor huset like ved Stormbanen i Skien, må han vurdere å skrote den.

Ansvarsfor­sikringen dekker neppe denne typen skader.

– Så langt har vi ikke kommet, men konstatert at den er rimelig ødelagt. Vinduene er knust, og begge dørene på passasjers­iden er helt ødelagt. Dette var en bil vi først og fremst brukte til og fra jobb, med høy bruksverdi i hverdagen, forteller han til Varden mandag.

Søndag måtte de vaere fem mann for å få bilen, en Daewoo, på rett kjøl igjen.

– Jeg måtte ringe noen slektninge­r for å få hjelp. Naboen ga oss også en hånd, så det gikk til slutt. Det sier litt om at det må ha vaert flere som gjorde dette. Hvem gjør slikt? undrer han.

Bileieren har fortsatt ingen anelse om hvem som står bak ugjerninge­n.

– Politiet kom ikke da vi ringte. Jeg regner med at de som gjorde dette hadde drukket litt for mye.

Veltet nesten over på taket

Takket vaere en hekk, fikk ikke bilen som led samme skjebne på Jønnevald like store skader, men dyrt blir det likevel

– De fikk den nesten over på taket. Om så hadde skjedd hadde nok skadene vaert betydelig mye større, sier eieren av en Citrøen C3 på Jønnevald, Knut Døli. Han fikk hjelp av en nabo med traktor, etter at han fant bilen sin veltet søndag morgen.

Men selv om den ikke landet på taket, er det betydelige skader i form av riper og bulker, som vil koste skjorta å få reparert på verksted.

Bilvelting­en førte også til en ødelagt søppelkass­e, og et ramponert postkasses­tativ.

– Jeg vet ikke hva vi ender opp med, men det blir jo ikke billig. Jeg håper virkelig at noen blir tatt for dette. Da skal de få lov til å punge ut for skadene. Man blir ganske misfornøyd når noe slikt skjer, det må jeg jo innrømme. Saken er anmeldt.

b Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? HARD MEDFART: Denne bilen ble veltet over på siden. Det hadde den av naturlige årsaker ikke så godt av. Skadene er omfattende. Uten annet en ansvarsfor­sikring på bilen, får ikke eierne noe igjen på forsikring­en.
FOTO: NILS SKUMSVOLL HARD MEDFART: Denne bilen ble veltet over på siden. Det hadde den av naturlige årsaker ikke så godt av. Skadene er omfattende. Uten annet en ansvarsfor­sikring på bilen, får ikke eierne noe igjen på forsikring­en.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MØTT AV DETTE SYNET: Da Aron kom ut på trappa søndag oppdaget han at noen hadde veltet familiens bil i løpet av natta.
FOTO: PRIVAT MØTT AV DETTE SYNET: Da Aron kom ut på trappa søndag oppdaget han at noen hadde veltet familiens bil i løpet av natta.
 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? LANDET NESTEN PÅ TAKET: Taket vaere en standhafti­g hekk, klarte ikke gjerningsm­ennene å snu bilen helt rundt.
FOTO: NILS SKUMSVOLL LANDET NESTEN PÅ TAKET: Taket vaere en standhafti­g hekk, klarte ikke gjerningsm­ennene å snu bilen helt rundt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway