Varden

Kjøper griller til over tjue tusen

Grillseson­gen varer året rundt for de ivrigste hjemmekokk­ene, men etter at sola kom til Telemark for alvor har salget tatt av.

- b Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@vardenn.no

Det bekrefter Lisbeth Thorgrimse­n, grillansva­rlig hos Obs bygg på Kjørbekk i Skien.

Lørdag gikk det i ett på avdelingen hennes.

Mange forskjelli­ge ønsker

– I dag eksplodert­e det. Jeg har solgt alle mulige typer modeller i løpet av formiddage­n. Det gikk nettopp en til 17.000 kroner ut herfra. Den mest populaere typen har jeg solgt ni av bare i dag. Naermere hundre av den har gått med de to siste ukene. Ellevilt, sier den erfarne selgeren.

Hun har solgt griller siden 1996, og vet med andre ord hva hun snakker om.

– Det første kundene lurer på er gjerne pris. Da forsøker vi å stille spørsmål for å kartlegge kundenes reelle behov. Hvor ofte griller de? Hva skal de grille? Hvor skal grillen stå? Hva er du vant med fra før? Det er mange spørsmål som er relevante når man skal velge grill.

Stedet grillen skal stå har for eksempel mye å si, mener hun.

– Det er mange som har hytte ved sjøen. Da må man huske på at det er større fare for at den kan ruste, og at man skaffer seg en grill som tåler litt vaer og vind, sir hun og understrek­er at de ikke er ute etter å selge en dyrest mulig grill til kundene.

– De skal vite at vi selger dem den grillen vi tror passer deres behov best. Om du bare skal grille en sjelden gang, trenger du jo ikke en grill til tjue tusen kroner. Er du derimot en som elsker å lage mat og skal bruke grillen til mer avansert matlaging, kan det vaere verdt å bruke litt ekstra, selv om alt selvsagt styres av lommeboka. Ingen skal føle seg presset til å svi av ti tusen kroner på en grill. Samtidig er det slett ike uvanlig at kunder kjøper grill til langt over ti tusen. Jeg tipper vi selger mellom fire og fem griller til over tjue.

– Hva koster grillene du selger mest av?

– Det er så mye forskjelli­g, men de fleste ligger nok på et sted mellom tre og fire tusen kroner. Der har du veldig mye å velge mellom med høy kvalitet.

Smakogbeha­g

Og selv om mange sverger til gass er det en del hobbykokke­r som har gått tilbake til kull.

– Det handler jo litt smak og behag da. Det har jo skjedd veldig mye med kullgrille­ne de siste årene også. Mange fortrekker også bålpanna, som vi har solgt mye av. Så har du de litt mer avanserte, som vil ha røykeovn. Mitt inntrykk er at folk er veldig opptatt av grilling generelt, og gjerne eksperimen­terer med ulike måter å tilberede kjøtt og fisk på, enten det er over kull eller gass.

– Man må tenke på det som en komfyr, er mitt beste råd. Det er de samme prinsippen­e som gjelder. Direkte eller indirekte varme. Skjønner man de tingene, har man kommet veldig langt.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? GASS ELLER KULL?: Det handler mest om smak og behag, mener ekspertise­n.
FOTO: SCANPIX GASS ELLER KULL?: Det handler mest om smak og behag, mener ekspertise­n.
 ??  ?? MANGE ER UTE ETTER NY GRILL: Lisbeth Thorgrimse­n selger griller som varmt hvetebrød, eller kanskje vi skal si varme grillpølse­r, om dagen.
MANGE ER UTE ETTER NY GRILL: Lisbeth Thorgrimse­n selger griller som varmt hvetebrød, eller kanskje vi skal si varme grillpølse­r, om dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway