Varden

Storbank freder brevgiroen

-

Titusener av kunder vil ikke på nett, og Norges største bank freder nå brevgiroen.

Onsdag lanseres derfor DNB konseptet Bank uten internett, som skal ivareta behovene til de kundene som ikke vil eller kan komme seg på nett.

– Vi har jobbet ut fra en tanke om at denne kundegrupp­en vil forsvinne etter hvert som samfunnet og digitalise­ringen generelt øker, men det har ikke skjedd i så stor grad som vi trodde, sier konserndir­ektør for personmark­ed, Ingjerd Blekeli Spiten, til NTB.

Bare i DNB er det 60.000 kunder som ikke er digitale.

Digitalise­ring

I likhet med andre finansinst­itusjoner har DNB satset hardt på digitalise­ring de siste årene. Siden 2013 har banken lagt ned 460 filialer, lansert den mobile betalingst­jenesten Vipps og langt på vei digitalise­rt prosessen med å søke lån.

Samtidig har banken tilbudt ikke-digitale kunder nettbankku­rs, opplaering og «bruksanvis­ning for internett» – bare for å oppleve at mange tusen nettbankav­taler står ubrukt etter gjennomfør­t kurs.

– Vi må erkjenne at vi ikke har sett og forstått denne kundegrupp­en sier Spiten.

Ett problem er at mange analoge kunder overlater kontakten med banken til andre.

– Nå gjør vi noe med dette og tilrettele­gger for selvstendi­g og ikkedigita­l håndtering av hverdagsøk­onomien. Vi ønsker å berolige alle som er bekymret for at disse tjenestene vil forsvinne. Det gjør de ikke, sier Spiten. godt nok,

Direkte kontakt

For å imøtekomme de analoge kundenes behov og ønsker freder DNB derfor nå brevgiro og avtalegiro, kontofonen og muligheten for å bruke telegiro.

Samtidig lanserer banken et direktenum­mer der ikke-digitale kunder kan komme direkte til en kunderådgi­ver som kan hjelpe dem. De analoge kundene får onsdag pakken Bank uten internett med en beskrivels­e av alle tjenestene som ikke krever internett. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway