Varden

SV-DAMA OG BYUTVIKLNG

- Jan Løkslid

b I og med at SVs Åse Gro Bakke holder en viss arrogant holdning til ham hun kaller «arkitekten», holder jeg meg til samme sjargong, «SVdama». Hun serverer en masse svada, som vi kjenner fra før. For eksempel bygging innafor bybåndet (hva nå det er). Selv bor jeg i Tveitanlia, Eidanger, hvor det ikke passerer busser, det samme regner jeg med folk i Bergsbygda, Langangen osv. kan si.

Bypakka er belønnings­midler fra staten: Men er ikke tildelinga av disse belønnings­midlene også med en forutsetni­ng av bl.a. at man gjør det vanskelige­re å bruke bil til sentrum, altså innføring av bompenger.

SV-dama påstår at bompengene ikke har noe med belønnings­midler fra staten, jeg påstår det motsatte. Derfor mener jeg at vi som må betale bompenger hver gang vi skal til sentrum, fordi vi kjører fossilbil, (vi bor antagelig utenfor bybåndet til SV-dama) skulle ha et ord med hvordan disse belønnings­pengene skal brukes. Blant annet er bompenger en sterk inngripen i vanlige folks økonomi (men det vedrører sikkert ikke SV-dama synderlig).

Hvorfor skal man bruke over 100 millioner til bru over Porsgrunns elva for noen få. Vi som betaler for dette prosjektet har ikke blitt spurt. Det kaller jeg politikera­rroganse. Hennes parti og de fleste partiene har nå i lengre tid snakket fossilbile­n, spesielt diesel, ned slik at innbyttepr­isen er relativ lav. Og det er den som er startkapit­alen for en ny bil, det er altså ikke bare å kjøpe en elbil for folk flest. Resultatet er at den gamle bilen blir enda lenger på veien.

For egen del skal jeg kjøre min dieselbil med god samvittigh­et i mange år framover. Men på grunn av økte bompenger blir det lite igjen til gode formål av disponibel inntekt. Venstresty­ret i Oslo skryter av at faerre kjører bil til byen etter at man har satt opp bomtaksten­e. Det skulle vaert interessan­t å vite hvem disse er, de med 400.000 i lønn eller de med 700.000+ i lønn? Forskjell-Norge?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway