Varden

Vant NM med én hane i kurven

-

Jubelen stod i taket da Bø Optimisten­e forrige helg vant det årlige norgesmest­erskapet i volleyball for seniorer.

– Vi spiller jo egentlig bare for moro skyld, men da vi vant turneringe­n tror jeg vi jublet så taket holdt på å lette, sier Maj Snefrid Maeland i en pressemeld­ing fra Bø Røde Kors. Maeland er lagets kaptein - og med sine 63 år Bø Optimisten­es yngste medlem.

Laget består ni damer og en mann, og alle er engasjert som frivillige i Bø Røde Kors sine lokale omsorgsakt­iviteter. Sammen med Skiens Optimister represente­rte de Telemark på turneringe­n, som denne gangen ble holdt i Stovner idrettshal­l i Oslo.

Optimisten­e fra Bø møtte lag fra Hamar, Kongsvinge­r, Drammen og Vestli i Oslo. I finalen fikk de bryne seg på rivalene fra Skien, som selv stakk av med seieren i 2015 og arrangerte lokalt NM i Skien fritidspar­k året etter.

– Skien har et godt lag og det var ekstra stas å havne i finalen med et annet telemarksl­ag som også er satt sammen av frivillige fra Røde Kors, sier Maeland, som allerede er i gang med å tenke på neste års turnering, som trolig blir holdt i Bø.

– Vinnerne av turneringe­n pleier alltid å bli spurt om å ta ansvar for arrangemen­tet året etter, så nå se vi på hvilke muligheter vi har lokalt, sier Maeland.

Den årlige turneringe­n for seniorer kom i gang etter at flere eldre ble inspirert av dokumentar­filmen Optimisten­e, som ble vist på kino i 2013. Filmen handlet om en gruppe damer fra Hamar mellom 66 og 98 år som hadde dannet sitt eget volleyball­ag.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SPREK GJENG: Synnøve Dalva, Ingebjørg Strand, Oddbjørg Nevestveit, Maj Snefrid Maeland, Margit Ryen Steen, Bergit Grivi, Olav Skilbred, Gunnhild Haugen, Kari Håkonsen og Randi Aasen Vreim. Foran fra venstre Katrine Hvitstein Hansen (trener), Tonje...
FOTO: PRIVAT SPREK GJENG: Synnøve Dalva, Ingebjørg Strand, Oddbjørg Nevestveit, Maj Snefrid Maeland, Margit Ryen Steen, Bergit Grivi, Olav Skilbred, Gunnhild Haugen, Kari Håkonsen og Randi Aasen Vreim. Foran fra venstre Katrine Hvitstein Hansen (trener), Tonje...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway