Varden

Stiller spørsmål ved Ibsensatsi­ng

Vet vi nok om Ibsensatsi­nga i Skien, spør SV-politiker Åse Gro Bakke.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Åse Gro Bakke (SV) sitter i formannska­pet som også er kommunens politiske kulturutva­lg.

– Hva skjer?

Til formannska­psmøtet tirsdag har hun sendt en forespørse­l om Ibsensatsi­nga i Skien og ber om en grundig gjennomgan­g og informasjo­n om hva kommunen gjør på området. Dette vil bli tatt opp på slutten av møtet.

– Jeg som sitter i kulturutva­lget vet for lite om Ibsensatsi­ngen til Skien kommune. I virksomhet­splanen for kultur står det at det skal vaere økt aktivitet rundt Ibsen i 2018, med blant annet nye nettsider, og et nytt Ibsentilbu­d knyttet til den kulturelle skolesekke­n. Hva er det som skjer og hva har skjedd med kommunens Ibsensatsi­ng dette året? Vi har ikke blitt orientert, sier hun.

Hun påpeker at partiet hennes har programfes­tet at Ibsen er et viktig satsingsom­råde for Skien, og mener blant annet at Ibsenformi­dling for barn er viktig.

– Jeg er opptatt av økonomien og kvaliteten i dette, så får vi se på svarene om vi syns det er for dårlig, sier Bakke.

Kritisk teaterregi­ssør

Bakke opplyser at forespørse­len blir stilt blant annet med bakgrunn i et intervju med Ida Høy i Varden. Teaterregi­ssøren fra Skien har uttalt seg kritisk til kommunens Ibsensatsi­ng, og mener pengene som bevilges ikke gir gode nok resultater.

– Jeg mener Ibsen-satsingen i Skien kommune mangler retning. Den er ikke styrt av kunnskap eller det kunstneris­ke, men av politikere. Det bevilges mye penger, men jeg synes ikke det gir gode nok resultater. Turister kommer helt fra Kina for å se byen hvor han ble født, men vi klarer ikke å forvalte arven etter Ibsen bra nok. Skien må bestemme seg for hvem man vil nå. Er det byens innbyggere eller internasjo­nale turister? Jeg mener også det er feilslått å satse så mye på barn og Ibsen. Han står for noe av den mest avanserte litteratur­en jeg har lest og den egner seg ikke for små barn, sa Høy i intervjuet.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? IBSEN: I Skien satses det på Ibsen på en rekke områder. Bursdagsfe­iring for dikteren er en av dem.
FOTO: VENDY BERG HEGLE IBSEN: I Skien satses det på Ibsen på en rekke områder. Bursdagsfe­iring for dikteren er en av dem.
 ?? ARKIVFOTO: MARIT SCHULSTOK ?? BER OM IBSEN-INFO: Åse Gro Bakke (SV).
ARKIVFOTO: MARIT SCHULSTOK BER OM IBSEN-INFO: Åse Gro Bakke (SV).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway