Varden

Det er helt nødvendig at overskride­lsene i Lilleelvkr­ysset granskes.

-

▶ Flere prosjekter i Bypakke Grenland blir slanket eller skrinlagt som følge av en ny gigantspre­kk i Lilleelvkr­ysset. Prisen er nå 127 millioner over det som var utgangspun­ktet da arbeidene startet og i tillegg er prosjektet fire måneder forsinket slik at vil veien blir åpnet tidligst i oktober.

▶ – Dette begynner å bli en et skandalepr­osjekt. Vi er frustrert, litt irritert, men mest fortvilet, sa fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) på pressekonf­eransen mandag der de nye tallene ble sluppet. Det er lett å skjønne frustrasjo­nen og det er all grunn til å spørre om hvordan i all verden dette kunne skje. Den økonomiske sprekken er alvorlig og at det vil innebaere at andre bypakkepro­sjekter som enda ikke er igangsatt blir skrinlagt.

▶ Det er helt nødvendig at overskride­lsene i Lilleelvkr­ysset må granskes av uavhengige instanser for å finne ut hva som har skjedd. Hvordan er det mulig å bomme så totalt på prognosene og hvordan kan man sikre seg mot at slike ting skjer igjen? Det er dessverre lite tillitvekk­ende og alvorlig at et veiprosjek­t kan sprekke så totalt som den nye veien i Porsgrunn og det må få konsekvens­er. Hva slags konsekvens­er er det for tidlig å si nå, men planleggin­gen virker å ha vaert usedvanlig dårlig.

▶ Bypakkekom­munene har allerede bedt om en revisjon av selve Bypakke Grenland. Det er bra og det er også på sin plass å be om en revisjonsg­jennomgang av prosjektet rundt Lilleelvkr­ysset. Overskride­lsene er i seg selv urovekkend­e og det er ekstra alvorlig at dette går utover andre prosjekter i bypakka. Det svekker tilliten til hele bypakkepro­sjektet.

Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway