Varden

Odins overrasket over eliteserie­debut

Odin Bjørtuft fikk sine første minutter i eliteserie­n, og ble overrasket over to ting.

-

▶ – Jeg hadde aldri ventet at debuten min på A-laget skulle komme så fort, kanskje i løpet av sesongen, og samtidig ble jeg overrasket over at jeg skulle spille spiss, sier Bjørtuft dagen etter eliteserie­debuten mot Sarpsborg.

Elleve minutter

Han entret banen elleve minutter før slutt og overtok spissplass­en til Martin Broberg i noen minutter, før han ble plassert ned i midtbanele­ddet som anker.

– Jeg har jo spilt spiss før, men aldri på dette nivået. Jeg er uansett fornøyd med spilletid, og det er egentlig det samme hvor jeg spiller, sier unggutten.

Han har i tidlige barneår på fotballban­en spilt spiss, men han kom til Odd fra Hei som midtbanesp­iller og ble senere omskolert til midtstoppe­r.

– Jeg er vant med å spille i flere posisjoner, men det var ikke spiss jeg hadde regnet med å debutere som, legger han til.

Unggutten fra Heistad tar ikke av etter sine første minutter som eliteserie­spiller, og tar det hele som det kommer.

Med 90 minutter i cupkampen mot Skarphedin bak seg, hvor han gjorde det bra på stopperpla­ssen, mener han er en god arena å vise seg fram.

– Jeg må bruke de sjansene jeg får og kommer til å stå på for mer spilletid, men det er ikke noe vei utenom å vaere tålmodig, mener han og legger til.

Vise på treninger

– Det er i treningsar­beidet jeg først og fremst skal vise meg god nok, men NM er en god arena.

Bjørtuft er en av de siste i Odd-troppen som skrev under proffkontr­akt (27. oktober 2017).

– Tar man det med i betraktnin­gen, så kom denne debuten kjapt og overrasken­de, sier han.

– Hva tenkte du da Fagermo sa at du skulle gjøre deg klar?

– Jeg rakk nesten ikke å tenke, annet enn at dette kommer til å bli gøy, forklarer han.

Debutanten ble den fjerde spilleren fra Hei og Heistad på banen mot Sarpsborg.

Han utgjør Hei-kvartetten sammen med Markus Kaasa, Vegard Bergan og veteranen Espen Ruud.

– Det er selvsagt stas at vi er så mange fra samme klubb, men det er ikke så overrasken­de, sier han.

– Hei gjør en fantastisk god jobb med spillerutv­iklingen. De bruker godt kvalifiser­te trenere langt ned i årskullene. Jeg tror det betaler seg, mener Bjørtuft.

Også Vegard Bergan, som har brukt sesonginnl­edningen til å spille seg til en sikker plass som midtstoppe­r, er enig i påstanden.

– Ja, først og fremst er det stas at vi er fire fra Hei på banen. Litt tilfeldig er det nok, men fasilitete­ne på Heistad er meget gode for unge spillere. Anlegget til klubben har alltid gjort det mulig å finne flater å spille fotball på, sier han.

▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

 ??  ??
 ??  ?? FIRE BLAD FRA HEI: Odin Bjørtuft var stolt dagen etter debuten. Han var én av fire fra Hei som avsluttet mandagens kamp mot Sarpsborg. De andre er Espen Ruud, Vegard Bergan og Markus Kaasa (alle innfelt).
FIRE BLAD FRA HEI: Odin Bjørtuft var stolt dagen etter debuten. Han var én av fire fra Hei som avsluttet mandagens kamp mot Sarpsborg. De andre er Espen Ruud, Vegard Bergan og Markus Kaasa (alle innfelt).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway