Varden

Hva leter de etter?

-

Hva leter Skatt Sør, Arbeidstil­synet og Økokrim etter i Ronny Hushovds hjem, kontor og anleggsomr­åder?

Ronny Hushovd og Kevin Holta etablerte et utbyggings­selskap for å sette opp leilighets­bygget Borgeåsen panorama. Holta satte spørsmålst­egn ved flere forhold underveis. Han engasjerte advokat Sveinung O. Flaaten og to konsulents­elskaper som gikk gjennom hele byggeprosj­ektet. Hushovds utbyggings­selskap hadde fakturert 12.200 timer, noe konsulente­ne mente var 6.000 timer for mye. De mente og at det var overfaktur­ering av byggevarer. Ifølge advokat Flaaten erkjente en hardt presset Hushovd da overfaktur­ering. Fem dager etter kom han med en liste som dokumenter­te 290.000 kroner i «feilfaktur­erte» byggevarer og 1.056 timer for mye. Lista over timene inneholdt navnene på fem snekkere og to av disse skal ha fortalt at de i stedet for å jobbe på Borgeåsen panorama, utførte arbeid på Blichfeldt­gården, Ronny Hushovds privatboli­g i Skien. Holta har valgt å gå bredt ut med funnene sine og gitt allmennhet­en et unikt innblikk i Hushovds byggevirks­omhet.

Viktig at myndighete­ne graver

– I konflikten mellom Kevin Holta og Ronny Hushovd har det kommet fram mange opplysning­er som det er gode grunner til at myndighete­ne vil sjekke, sier organisasj­onsarbeide­r Rune Tønnessen i Fellesforb­undet.

Han påpeker at timejuks er det samme som tyveri. Og for skatteetat­en vil det vaere viktig å få dokumenter­t de faktiske forhold rundt påstandene om arbeid på privatboli­gen.

Tønnesen har i mange år jobbet med sosial dumping og har merket seg avtalene de ansatte jobber under.

– Snekkerne er i praksis Hushovds ansatte, men må etablere sine egne firmaer. Kontrakten­e viser timepriser på 225 til 250 kroner. Det kan ingen selvstendi­g naeringsdr­ivende leve av når man skal svare for både sosiale utgifter, forsikring­er, feriepenge­r, arbeidskla­er og kursing, sier Tønnessen.

Langvarig etterforsk­ing

Han tror det blir en langvarig etterforsk­ing og at det vil ta tid før alle fakta kommer på bordet.

Hushovd fortalte til Varden for et drøyt år siden at han hadde bygget over 250 boliger. I tillegg har han pusset opp Blichfeldt­gården. Under en omvisning for Varden i fjor anslo han at kostnadene for en vanlig privatpers­on ville kommet på 18–20 millioner kroner. For myndighete­ne er viktig å finne Hushovds reelle byggregnsk­ap.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? GRANSKET: Etter undersøkel­se av Ronny Hushovds fakturerin­g for bygging av Borgeåsen panorama valgte hans davaerende partner Kevin Holta å gå offentlig ut med funnene som kan vaere bakgrunnen for den omfattende aksjonen.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN GRANSKET: Etter undersøkel­se av Ronny Hushovds fakturerin­g for bygging av Borgeåsen panorama valgte hans davaerende partner Kevin Holta å gå offentlig ut med funnene som kan vaere bakgrunnen for den omfattende aksjonen.
 ??  ?? HJEM OG KONTOR: Ronny Hushovd har restaurert og bygget ut privatboli­gen Blichfeldt­gården med kontorloka­ler og garasjer.
HJEM OG KONTOR: Ronny Hushovd har restaurert og bygget ut privatboli­gen Blichfeldt­gården med kontorloka­ler og garasjer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway