Varden

Berveivese­net betale sprekk

-

Skiens ordfører Hedda Foss Five (Ap) er ikke villig til å ribbe bypakka for å dekke overskride­lsen i Lilleelvkr­ysset.

Hun kontrer – og mener Statens vegvesen bør punge ut. Ordføreren er villig til å gå helt til samferdsel­sministere­n for å hente ut mer penger. Hun er også usikker på om hun vil ha med veivesenet i de kommende bypakkepro­sjektene – fordi hun frykter enda flere tabber.

Gir meg ikke

– Jeg synes ikke det er riktig at innbyggern­e eller kommunene i bypakka skal betale for feil som Statens vegvesen har gjort Jeg har utfordret veivesenet på dette tidligere, sist gang det var en sprekk i Lilleelvkr­ysset. Da ble det opplyst at det ikke var mulig å dekke sprekken innenfor egne rammer. Men jeg gir meg ikke – og vil prøve igjen, sier Foss Five.

I gårsdagens Varden kom det fram at Bypakke Grenland må ta av egen kasse og skrinlegge flere andre prosjekter for å tette igjen det økonomiske krateret. Men dette prinsippet vil ikke Skiens ordfører uten videre gå god for.

– Vi har bedt Statens vegvesen utføre et oppdrag. De har brukt for mye penger på dette oppdraget. Hvorfor skal vi betale og blø for det?

– Men hvis dere må ofre egen prosjekter, hvilke blir da stemt ut?

– Jeg vil ikke vaere med å plukke ut prosjekter. Det kan bare oppfattes som en sovepute for Statens vegvesen.

Det er ikke bare Lilleelvkr­ysset: Statens vegvesen har ansvaret for flere andre store utbygginge­r i bypakka, deriblant Maelagata og Moflatapro­sjektet i Skien og PP-krysset i Porsgrunn. Foss Five vil heretter vaere mer forsiktig med hvem hun overlater spaden til.

Sparker veivesenet?

– Jeg vil prøve å finne ut om det er mulig ikke å bruke Statens vegevesen. Tilliten er tynnslitt, og vi kan ikke risikere flere overskride­lser, sier hun – og mener skandalen også bør få konsekvens­er internt i Statens vegvesen.

– Det er for enkelt å bare stille opp på en pressekonf­eranse, knipse og beklage. Dessuten synes jeg det er rart at ikke den øverste sjefen var på plass da kostnadssp­rekken ble presentert for pressen.

Hedda Foss Five mener Statens vegvesen heller ikke har vaert gode nok til å forklare hva som er gjort feil og hvem som har gjort feil.

Utspillet ble gjenstand for heftig debatt i Skien formannska­p tirsdag kveld, og ordføreren fikk tverrpolit­isk støtte. Skienspoli­tikerne frykter for både brua over Bryggevann­et og ikke minst Moflata-prosjektet. - Noen må ta ansvar, var synspunkte­t til skienspoli­tikerne.

▶ Per Arne Rennestrau­m, Tore Svarverud

 ??  ?? KRITISK: Hedda Foss Five hamrer løs på Statens vegvesen som hun mener må betale for tabbene.
KRITISK: Hedda Foss Five hamrer løs på Statens vegvesen som hun mener må betale for tabbene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway