Varden

Åpner gatekjøkke­n med italiensk vri

Det dufter himmelsk av hvitløk, oregano og sprøstekt bakverk. Mandag åpnet Bobben gatekjøkke­n i de gamle lokalene til Toba i Langesund.

-

På kjøkkenet er det travel aktivitet. Pappa «Bobben» (Mohamed Taiser Houlali) lar pizzadeige­n spinne rundt pekefinger­en slik man ellers ser på film, mens Joy Alshihan finner fram flere leiver fra en velfylt plastbøtte. Mamma Sam holder seg diskret i bakgrunnen mens den unge «pressetals­mannen» Sam (Housam) henter fram nybakte brød og pizza fra ovnen.

Familien er endelig i gang igjen etter at gatekjøkke­net deres gikk opp i røyk i 2017. Her skal det lages mat!

Innflyttin­gsfest

– Nå er vi endelig i gang. Oppussinge­n tok ni uker. Vi har pusset opp og trukket om de gamle stolene, malt og snekret. De siste ukene har vi jobbet naermest døgnet rundt for å bli ferdige. Heldigvis har vi fått utrolig mye støtte og hjelp av venner og familie, og søndag var det fest for alle som har vaert med og hjulpet oss, smiler Sam.

Etter brannen på Borgestad har «Bobben» flyttet ut mot havet – og inn i lokaler der legendaris­ke «Toba» holdt til i mange år. Her gikk det mye i burger og pølse, nå skal det det drives tradisjone­lt italiensk gatekjøkke­n og pizzeria. En av pizzaene har da også fått navnet Toba spesial! Den inneholder omtrent alt man kan tenke seg ...

Spillerom

Men det skal også vaere et eget «spillerom» for dem som liker hest og lotto – og et selskapslo­kale i andre etasje. Her kan man ha bursdager, konfirmasj­oner, julebord og firmasamli­nger med prosjektør og skjerm.

I tillegg skal de kjøre ut mat til sultne kunder over hele Bamble og helt nord til Heistad. Slik de ble kjent for da «Bobben» holdt til på Borgestad: Da leverte de go’mat så langt av sted som til Gulset og Åfoss.

175 retter

Det er lenge siden «Bobben» var en pølsekiosk i Sandefjord, verdenskje­nt for komboen pølse, brød og potetstapp­e. «Pappa Bobben» og frue overtok pølsekiosk­en på 1990-tallet, og utvidet menyen med halvannen meter italienske retter. I dag teller menyen 125 retter. I tillegg skal det bli uteserveri­ng på baksiden, og «nattluke» rett ut fra kjøkkenet for kunder som har øresus etter en Wrightegaa­rden-konsert.

Men øl får du ikke! Bobben kjører alkoholfri­tt, og satser på familier med barn.

– Det er nok alkohol å få kjøpt i Langesund, sier Sam.

Feriefolk

Og det kan han han kanskje ha rett i. Langesund er allerede full av vannhull. «Bobben» skal vaere et annerledes sted.

Sam og familien storgleder seg til sommeren, til festivalen­e, konsertene, feriefolke­t i båt og ventende ferjeturis­ter, akkurat passe sultne. Det skal bli bra!

▶ Morten Li e Hagen morten.lie-hagen@varden.no

 ??  ?? DIREKTE SMAKELIG: «Pressetals­mann» og hjelpemann Sam står klar med hendene fulle av italienske delikatess­er.
DIREKTE SMAKELIG: «Pressetals­mann» og hjelpemann Sam står klar med hendene fulle av italienske delikatess­er.
 ??  ?? FULL FART: Det går varmt for seg på kjøkkenet, selv om det bare er april og førsteåpni­ngsdag for gatekjøkke­net «Bobben» i Langesund.
FULL FART: Det går varmt for seg på kjøkkenet, selv om det bare er april og førsteåpni­ngsdag for gatekjøkke­net «Bobben» i Langesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway