Varden

Venstre - både i by og land

- Styremedle­m Skien Venstre

Jon Ingebretse­n, Vrådal, har mange hatter. Miljøforkj­emper, frilufts-entusiast, engasjert innen kultur og humanitaer­t arbeid og hevder at han elsker Gaustatopp­en. Han er tidligere leder av Naturvernf­orbundet og Norsk Naturskole i Fyresdal.

Ildsjelen skriver også innlegg etter innlegg i Telemarks dagspresse, mest om det han kan mye om, men også lite flatterend­e om andre ting. Nylig hadde han tatt på seg den velkjente «Venstre driver løftebrudd-hatten» i et innlegg i Varden sist lørdag under overskrift­en «Venstre – partiet for dei urbane»

Som tidligere Venstre-politiker har Jon et voldsomt behov for å markere avstand til sitt tidligere politiske liv. Det er, skriver han, «Venstres kjaerleik til Frp og Høgre» som har gjort dette. Jeg leste innlegget flere ganger for å prøve å forstå hvorfor han mener Venstre er bare for de urbane, men dessverre så fant jeg ikke noe svar på det. Derimot finner jeg et helt kapittel om hvorfor Sp og SV heller ikke er noe å velge, ifølge Jon.

Nesten i samme åndedrag, innrømmer han at urbanismen også finnes i MDG, ja i hele samfunnet. Derfor har jeg egentlig et problem med å forstå hans resonnemen­t, og sitter igjen med en teori om at innlegget ene og alene var ment for å sverte Venstre.

Jeg håper at Jon kan bruke sitt store engasjemen­t, nettopp på det vi er enige om, god miljøpolit­ikk som tar vare på naturen for våre kommende generasjon­er både i by og land.

Ole Røed

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway