Varden

Først Byåsen–deretter framtiden

Andrea Rønning (23) og Dorthe Groa (23) har mottatt kontraktsf­orslag fra Gjerpen, men vil vente til etter sluttspill­kampene mot Byåsen med å svare.

- Nils-tore.olsen@varden.no

▶ Duoen har fått et konkret kontraktsf­orslag fra Gjerpen og kommer til å svare klubben i neste uke–etter at to kamper mot Byåsen er unnagjort.

Kaptein Rønning har også liggende kontraktsf­orslag fra Fredriksta­d og Larvik, mens tilbudet fra Oppsal er skrotet.

Ålreit tilbud

Groa har bekreftet at hun har snakket med Fredriksta­d.

– Jeg ønsker ikke å kommentere så mye rundt det. Men jeg kan bekrefte at jeg har hatt en samtale med Christoffe­r Martinusse­n og fått et kontraktsf­orslag fra Gjerpen. Jeg skal svare etter de to sluttspill­skampene mot Byåsen, sier Rønning.

– Er du fornøyd med tilbudet fra Gjerpen?

– Det er et ålreit tilbud.

– Hva tenker du om Larviks økonomiske situasjon, der de behøver tre millioner innen to uker for ikke å gå konkurs?

– Man får jo med seg slike ting …

Heller ikke lagvenninn­en vil lette for mye på sløret nå.

– Jeg skal svare Gjerpen etter Byåsen-kampene, sier Groa.

I dag

I kveld går den første av de to sluttspill­skampene. Hjemme i Skienshall­en skal Gjerpen forsøke å sikre seg et så godt utgangspun­kt som mulig før søndagens returkamp i Trondheim.

Kaptein Rønning er glad for at spillerne klarte å snu skuta etter alt bråket i klubben i januar og februar. At både Vipers og Larvik valgte bort Gjerpen gjør muligheten for avansement litt bedre.

– Alle kampene i sluttspill­et blir tøffe, men vi har nok en større sjanse til å gå videre mot Byåsen enn mot Vipers eller Larvik.

Nå ser hun fram til to tøffe matcher.

– Byåsen er et godt lag. De åpnet litt svakt, men har bare blitt bedre og har spilt på seg nok av selvtillit. I den første kampen ble vi utspilt (tap 38-22), mens vi var mye naermere hjemme (tap 20-25).

Hun er derfor glad for at de selv ar vaert i stand til å holde høyt tempo i de siste kampene.

– Vi trente vi veldig bra i fjor. Mot slutten av denne sesongen har vi fått betalt for det gode grunnlaget. Forhåpentl­igvis gjør vi det mot Byåsen også, avslutter Andrea Rønning.

▶ Nils-Tore Olsen

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? UTFORDRING: Byåsen i sluttspill­et betyr ekstra utfordring­er økonomisk for Gjerpen og leder Helene Røsholt.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT UTFORDRING: Byåsen i sluttspill­et betyr ekstra utfordring­er økonomisk for Gjerpen og leder Helene Røsholt.
 ??  ?? MERKET: Andrea Rønning i aksjon mot Larvik. Gjerpen-kapteinen har merket seg at det også i år er økonomiske utfordring­er i vestfoldkl­ubben.
MERKET: Andrea Rønning i aksjon mot Larvik. Gjerpen-kapteinen har merket seg at det også i år er økonomiske utfordring­er i vestfoldkl­ubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway