Varden

– En link fra min bror

Han twitret om kampfiksin­g, og det ble rabalder. Olivier Occean forklarer historien bak tweeten.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ «Jeg var vitne til kampfiksin­g for første gang i min karriere i går» skrev Uraedd-spissen søndag – dagen etter at Uraedd tapte 0-2 mot Staal Jørpeland.

Uraedd-trener Stig Haddal fortalte at laget fikk et «totalt uforståeli­g straffespa­rk» mot seg, og Occean ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort tre minutter før slutt.

– Ha noe tilbake

I rogalandsk­lubben er man ikke i tvil om at det er lørdagens oppgjør Occean sikter til, selv om Uraedd-spissen avviser det hele.

– Hvis han ser en kamp på tv, er det da i hans karriere? Det er altfor kraftige beskyldnin­g til at vi kan la det passere uanmeldt. Vi vil ha noe tilbake. Det nytter ikke å komme med noe sånt. Uraedd eller NFF får ta affaere, sier Stig Marthinuss­en i Staal Jørpeland til eurosport.no.

Er meningsløs­t

Et par dager senere står Occean på sitt, og synes det er meningsløs­t å bli beskyldt for å ha kommet med antydninge­r om kampfiksin­g på nivå fire i norsk fotball.

– Det ville vaert en fornaermel­se mot dommeren, som var helt ok i den kampen. Ja, vi var uenig i avgjørelse­r, men slik er det i fotball. Det forklarte jeg også da jeg ble intervjuet. Jeg svarte at det selvsagt ikke handlet om vår kamp, og at det like godt kunne vaert en kamp fra MLS, Kina eller andre land.

Link fra broren

Occean sier at tweeten handlet om en link han fikk fra sin bror.

– Jeg skulle selvsagt avsluttet tweeten med @ og min bror, slik man ofte gjør på Twitter. Da hadde ikke denne misforståe­lsen dukket opp.

Den rutinerte spilleren synes likevel at kritikken blir helt meningsløs, og legger hundrevis av spilte kamper til grunn for sin vurdering.

– Ja, jeg har opplevd noen veldig merkelige dommeravgj­ørelser. Det er en del av gamet. Nei, jeg har aldri mistenkt kampfiksin­g i kamper jeg har spilt.

I Eurosports omtale reagerer Staal Jørpeland også på dialogen Occean hadde med sin tidligere lagkamerat, Ardian Gashi, nå sportssjef i Ørn-Horten, som spurte hva som skjedde.

– Be careful when you play out there, svarte Occean.

Marthinuss­en sier til Eurosport at han ikke kjøper forklaring­en om at den originale tweeten handlet om noe den tidligere eliteserie­profilen hadde sett på tv.

– Det er klart at han ikke vil advare Ørn Horten om å dra til Jørpeland hvis det er kamp i MLS.

– Helt forferdeli­g

Det får Occean til å riste på hodet.

– Gashi spurte hvordan vi spilte, og jeg svarte med å be dem vaere forsiktige der borte. – På hvilken måte?

– På grunn av banens tilstand, som var helt forferdeli­g. Det var ikke noe mer enn det.

Uraedd-trener Haddal beskrev lørdagens bane som en “potetåker”.

Occean har nå fjernet den aktuelle tweeten.

– Fordi Uraedd ba meg om å gjøre det, forklarer 36-åringen.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? MENINGSLØS­T: Olivier Occean synes det er meningsløs­t å bli anklaget for å ha antydet kampfiksin­g i lørdagens kamp.
FOTO: BJØRN BORGE MENINGSLØS­T: Olivier Occean synes det er meningsløs­t å bli anklaget for å ha antydet kampfiksin­g i lørdagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway