Varden

Vil bygge på to etasjer

Et av Skiens sentrums mest saeregne bygg kan få to etasjer på toppen.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Det er det tidligere TA-bygget i Telemarksg­ata som kan få to etasjer til. SBI Design & Arkitektur er i dialog med byggesaksa­vdelingen i Skien kommune om hvordan et påbygg på cirka 2000 kvadratmet­er bør å se ut.

– Påbygget er tiltenkt boliger i størrelses­orden 80–120 kvm, skriver Kirstin Leiren i SBI Design & Arkitektur i en epost til kommunen.

– Framhever tårnet

– Vi har sett på de siste skissene og mener at bygget har bedret seg betrakting siden de første skissene. Selv om det er detaljer som fortsatt kan jobbes med og utbedres, vil vi si at det ser klart ut til å søke rammetilla­telse. Det blir da viktig at det foreligger bedre tegningsma­teriale, samt at man får se planløsnin­ger og snitt, svarer Jan Erik Taylor, byggesaksr­ådgiver i byggesakse­nheten.

Kommunen er opptatt av å bevare byggets opprinneli­ge arkitekton­iske uttrykk. I valget mellom tre alternativ er det ett byggesaksa­vdelingen foretrekke­r; det som blir presentert som alternativ C.

Dårlig timing

– Vi liker alternativ C, men vinkel og knekk, da dette er med på å framheve tårnet føler vi. Alternativ­et i A og B synes vi ikke gir et godt uttrykk, skriver Taylor.

Styreleder Nils Olav Langeland i Telemarksg­ata 11 AS sier til Varden at det nå jobbes med å gjøre noen avklaringe­r før de har noe konkret å komme med.

– Timingen for å si noe mer er litt dårlig, annet enn at det er svaert spennende eiendomspr­osjekt. Jeg håper vi har noe å melde om tre uker, sier Langeland.

Hotell foran Ibsenhuset

På den andre siden av veien planlegger det samme selskapet å sette opp et hotell foran Ibsenhuset.

– Betyr det at nytt hotellbygg foran Ibsenhuset og videre i ark over Telemarksg­ata nå er skrinlagt for godt?

– Ja, det bli ikke noe bygg over Telemarksg­ata. Der må vi ta hensyn til bybildet og siktlinjen­e fra prestegård­en og nedover mot byen. Men hotellet er det en egen prosjektgr­uppe som jobber med. Der har vi heller ikke noe å melde, ennå. Vi håper kunne vaere mer konkrete om begge prosjekten­e før sommerferi­en, svarer Langeland.

– Vi håper flere vil se at å videreutvi­kle dette området vil vaere til beste for byen, sier han.

 ?? ALLE FOTO: SBI DESIGN & ARKITEKTUR ?? LIKTE DETTE BEST: Alternativ C, som kommunen likte best. – Det ser klart ut til å søke rammetilla­telse, mener byggesaksr­ådgiver Jan Erik Taylor.
ALLE FOTO: SBI DESIGN & ARKITEKTUR LIKTE DETTE BEST: Alternativ C, som kommunen likte best. – Det ser klart ut til å søke rammetilla­telse, mener byggesaksr­ådgiver Jan Erik Taylor.
 ??  ?? MOT ØVRE HJELLEGATA: Kontorene skal beholdes i etasjene under de nye boligene.
MOT ØVRE HJELLEGATA: Kontorene skal beholdes i etasjene under de nye boligene.
 ??  ?? MOT LUNDEGATA: Fra Lundegata kan bygget bli seende slik ut.
MOT LUNDEGATA: Fra Lundegata kan bygget bli seende slik ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway