Varden

R fagfolk

- Tekst og foto: Jan Bjørn Taranrød

gjøre valg for barna sine. Man bør heller backe dem opp til å jobbe med det de er motivert for å satse på, synes Hans Inge Gudmundsen.

- De fleste har ledig jobb

Av ukjent årsak er det for lav rekrutteri­ng av laerlinger til tømrer-, betong-, murer-, maler-, taktekker-, glass- og isolatør-fagene i Telemark, enda det aldri har vaert så mange byggekrane­r i Grenland som nå.

Det bygges veier, naeringsby­gg og boliger over hele regionen. Men når boliger skal bygges eller innredes, er det saerlig en yrkesgrupp­e som er mangelvare.

– Den store bøygen nå er å få tak i fagarbeide­re i tømrerfage­t. Og for oss å få utdannet mange nok innen byggfagene i Telemark. Jeg er sikker på at hvis du ringer rundt, har de fleste byggefirma­er ledige jobber til en eller flere tømrere, sier Gudmundsen.

Byggevirks­omheten kommer til å ha en positiv effekt på markedet i tida framover.

– Ja, nå kommer det videre utbygging av E18 fra Langangen til Dørdal. Snart er dobbeltspo­ret på jernbanen i full drift. Dette vil gjøre det mer attraktivt for pendlere og å bosette seg i Grenland. Vi står ovenfor en fylkessamm­enslåing og utbygginge­ne vil knytte oss tettere sammen og gi positive ringvirkni­nger for vår region, håper Gudmundsen.

 ??  ?? tømrere! De vi ser i bakgrunnen går byggfag på Skogmo videregåen­de.
tømrere! De vi ser i bakgrunnen går byggfag på Skogmo videregåen­de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway