Varden

Feil sted til feil tid

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Byggingen av Lilleelvkr­ysset ligger an til å bli 127 millioner kroner dyrere enn planlagt. Det kom fram på en pressekonf­eranse denne uken. Prislappen ser ut til å bli 710 millioner kroner. Det må kunne sies å vaere en relativt heftig overskride­lse. Statens vegvesen forklarer – i korte trekk – sprekken med at prosjektet har vist seg å vaere langt mer komplisert enn først forutsatt, fordi grunnforho­ldene ikke er spesielt gunstige.

▶ Grunnen er – blant annet – full av rør og kabler som ikke skulle ha ligget der, gitt dokumentas­jonen som har vaert tilgjengel­ig. Det er blåleire, hovedvannl­edninger som lå et annet sted enn kartet viste, forurensed­e masser og behov for mer paeling.

▶ Ett av problemene som har dukket opp er imidlertid veivesenet skyld i helt selv: Prislappen har vaert saerdeles omdiskuter­t fra den første overskride­lsen ble kjent, blant annet i form av meget tydelige tilbakemel­dinger fra våre mest sentrale politikere. Da veivesenet trommet sammen til pressekonf­eranse om den siste kostnadsov­erskridels­en, var regionveis­jef Kjell Inge Davik i Oslo. Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap), som er omtrent så frisk i ordbruken som det er mulig å vaere, har selvsagt helt rett i at veisjefen burde ha prioritert annerledes.

▶ Vi forstår godt at ingen kan vaere to steder samtidig og at pressekonf­eransen kom i stand på kort varsel. Regionveis­jefen, som øverste ansvarlige, sender imidlertid helt feil signal ved å prioritere bort den aktuelle pressekonf­eransen. Der burde han åpenbart vaert – ikke bare fordi saken er stor og viktig, men også fordi saken har forhistori­e.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway