Varden

M illionene forsvant

Borgeåsen panorama skulle gi Ronny Hushovd og Kevin Holta en gevinst på 13,8 millioner kroner.

- ▶ tore.o.moen@varden.no

▶ Ifølge lånesøknad­en til DNB skulle total byggekostn­ad inkludert finansutgi­fter bli på 21,6 millioner kroner. Forventet salgsinnte­kt skulle havne på 35,4 millioner og de to skulle dermed kunne avslutte samarbeide­t med 6,9 millioner kroner hver i gevinst.

Ifølge kostnadsov­erslaget skulle byggesette­t fra Litauen for sju av de ni leilighete­ne komme på 6,9 millioner kroner. Dette var leveranse av vegger og tak ferdig montert over parkerings­kjeller og sokkeletas­je. Varden er kjent med at denne leveransen kom på under fem millioner kroner og at leveransen inkluderte monterte vinduer, utvendige dører, svalgang og tak lagt med sløyfer og lekter. Innvendig skulle både vegger og tak vaere ferdig med plater.

Kvadratmet­erkostnade­n for de i alt 1.056 kvadratmet­erne skulle havne på 20.455 kroner inkludert tomtekostn­aden, eller 17.898 kroner for per kvadratmet­er for selve bygget.

Bad og kjøkken var anslått til 6,5 millioner og i tillegg til dette skulle elektrokos­tnadene bli på 1,5 millioner kroner og rørlegger en million kroner.

El- og rørsprekk

Underveis sprakk byggebudsj­ettet. El-kostnaden havnet på 2,6 millioner kroner, omtrent 290.000 kroner per leilighet inkludert kostnader til fellesanle­gg. Rørlegger havnet på 1,9 millioner. Begge firmaene ble leid inn på timebasis og ikke etter anbud.

Hushovds selskap brukte arbeidere som ifølge Ronny Hushovd jobbet 12.200 timer på prosjektet. Kevin Holta brukte konsulents­elskapene OPAK og Realkapita­l for å gå gjennom byggeprosj­ektet. De kom fram til at timeantall­et var 6.000 timer for høyt og at reelle kostnader for bygget var på 18,5 millioner kroner. To av arbeiderne fortalte at de hadde jobbet hjemme på Hushovds privatboli­g Blichfeldt­gården mens timene ble ført på Borgeåsen panorama. Hushovd la da fram en liste som viste 1.056 timer og 290.000 i byggevarer som ikke tilhørte prosjektet.

Gode salgsprise­r

Det gjenstår én usolgt leilighet i bygget. De fleste leilighete­ne har oppnådd bedre priser enn budsjett. Det er til nå solgt leilighete­r for 31,5 millioner. Byggfeil gjør at flere leilighete­r må brannsikre­s og lydtettes. Mens arbeidene pågår benyttes den usolgte leilighete­n som midlertidi­g bolig.

For flere uker siden hevdet Hushovds siviladvok­at Fred Gade at det ved forventet pris for den siste leilighete­n ville bli et overskudd i prosjektet på sju millioner. Det vil si 3,5 millioner til hver av partene. Det tilsier i så fall at kostnadene havner på rundt 28 millioner kroner, 9,5 millioner mer enn beregninge­ne fra Holtas konsulente­r. Hvis Holtasiden­s regnestykk­et er rett er det ikke lenger «småpenger» som har ført til lokalt politiets store etterforsk­ing sammen med Økokrim.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BYGGFEIL: For tiden utbedres en av leilighete­ne i Borgeåsen panorama etter feil ved brann og lydsikring. På svalgangen er deler av gipsplaten­e (innfelt) som er en del av brannsikri­ngen ødelagt.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BYGGFEIL: For tiden utbedres en av leilighete­ne i Borgeåsen panorama etter feil ved brann og lydsikring. På svalgangen er deler av gipsplaten­e (innfelt) som er en del av brannsikri­ngen ødelagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway