Varden

Relanserer Auensen

Jarle Sørensen har overtatt Auensen lamper og relanserer butikken i dag.

- ▶ ▶ tore.moen@varden.no

Sørensen har bygget seg opp i eiendomsbr­ansjen gjennom mange år, og i ett år har lampeforre­tningen vaert leietaker i Reiersen-bygget i Kongens gate ved Landmannst­orget.

– Da tidligere eier Are Haugen ville selge bestemte jeg meg for å satse på butikkdrif­t selv. Lokaliseri­ngen midt i byen er glimrende og vi vil bidra til å skape aktivitet i sentrum, sier han.

Har egen elektriker

Eva Melleby er butikksjef­en som skal veilede kundene i lampejunge­len.

– Vi er en del av Mesterlysk­jeden og fører merker som Belid, Herstal og Norlux og vil ha en rekke designlamp­er i butikken. I tillegg kan vi skaffe det meste, forteller hun.

Det er mange som selger lamper, men det er ikke mange som har egen elektriker. Hos Auensen vil en egen elektriker ta seg av installasj­on for kunder som ønsker det.

– Jeg ser at det ofte blir tungvint for kundene når de kjøper en lampe og i tillegg må ta kontakt med et annet firma for å rekvirere elektriker. Det blir langt mer effektivt og smidigere for kunden når vi har egen fagmann til overkommel­ig pris, sier Sørensen.

I tillegg vil de ha et verksted som kan bygge om eldre lamper og foreta reparasjon­er.

– Mange har gamle flotte lamper som trenger nytt ledningsne­tt og brytere. Slik skal vi kunne ordne, forteller Sørensen.

111 år gammelt firma

Auensen har utstyrt boliger i Skien gjennom generasjon­er. Firmaet har historie helt tilbake til 1907 og runder i år 111 år. I de nye lokalene ligger butikken på gateplan. I andre etasje er det showroom innenfor de store vestvendte vinduene. Tanken er å arrangere temakvelde­r for kundene.

Hele bygget har fått ny fasade, og Sørensens del ligger i første og andre etasje med Campino som naermeste nabo. Omsetninge­n var i fjor på ca. 1,7 millioner kroner, og Sørensen har stor tro på økt omsetning framover.

Under åpningssho­wet lørdag oppfordrer Sørensen besøkende til å ta en tur opp i andre etasje for å se showroomde­len med panoramaut­sikt over Landmannst­orget. Sørensen gleder seg til dette blir ombygd og er sikker på at det vil bety mye for byen og butikkene i sentrum.

 ?? BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? RELANSERER: Jarle Sørensen har kjøpt Auensen elektriske og ansatt Eva Melleby som butikksjef.
BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN RELANSERER: Jarle Sørensen har kjøpt Auensen elektriske og ansatt Eva Melleby som butikksjef.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway