Varden

Politiet: – Houda ble drept på søndagen

Politiet tror småbarnsmo­ren Houda Lamsaouri (38) ble drept på søndag ettermidda­g eller kveld. Hun sendte enmeldingt­ilen venninne samme dag.

- ▶ ▶ jon-inge.hansen@varden.no

– Vi har vitneobser­vasjoner av henne tidligere på dagen søndag i naerheten av der hun bodde, sier politiadvo­kat Bjørn Bunkholt Saeter.

Houda ble funnet drept i sitt hjem i Heddalsveg­en 35 på Notodden.

Siste melding

Varden er kjent med at det foreligger informasjo­ner om at hun skal ha vaert i kontakt med familie og venner på telefon og sosiale medier i løpet av søndagen.

En marokkansk barndomsve­nninne av henne, som bor i Spania, skrev i en kondolanse­melding på facebook:

«Det siste brevet hun sendte til meg på WhatsApp var den dagen hun døde, og det hadde et religiøst innhold.» Hun fikk meldingen på søndag.

«Jeg sørger over min venn og barndomsve­nninne Houda», skrev hun og la ut et barndomsbi­lde av dem fra Marokko.

Houda skal ha blitt sett uten- dørs på Notodden, sammen med sin lille datter, men uten at den drapssikte­de eksmannen var med.

Politiet tror han reiste fra Notodden sent søndag kveld, og muligens ankom lørdag. Han skal ha kjørt den 150 mil lange strekninge­n tur-retur HarstadNot­odden med sin egen bil. Bilen er observert på Notodden.

Dro i egen bil

Politiet har tidligere bedt publikum om tips om den drapssikte­de 53-åringens bil, en sølvfarget Volkswagen Sharan, i tidsrommet fra lørdag ettermidda­g 7. april til søndag kveld 8. april.

Enda mer spesifikt har de bedt om tips fra biler med dashbord-kamera, som har kjørte E18 og E134 mellom Oslo og Notodden, mellom lørdag klokken 13.00 og søndag klokken 22.00.

Endret forklaring

Den drapssikte­de 53-åringen har nå vaert i tre politiavhø­r, og nekter fortsatt straffskyl­d for siktelsen om forsettlig drap på sin ekskone. Han fastholder forklaring­en om at det, slik det er formulert i en pressemeld­ing fra politiet,«oppsto en situasjon mellom dem som førte til at hun døde».

I sitt første avhørt hadde han en annen forklaring, som ikke stemte med de opplysning­ene politiet ellers hadde.

– Han er et annet sted nå enn da. Siktede samarbeide­r godt med politiet, sier politiadvo­kat Bjørn Bunkholt Saeter.

 ??  ?? DREPT: Houda Lamsaouri (38), drept på Notodden.
DREPT: Houda Lamsaouri (38), drept på Notodden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway