Varden

Tøffe-Laukens hevn

Dette har vaert fylkeshøvd­ing Sven Tore Løkslids store uke. Den urbane hjartdølen ble tøffere og tøffere jo naermere vi kom fredagen. I løpet av en dag eller to gikk han fra å vaere Knut Arild Hareide til Vladimir Putin.

- ▶ lauken@plantasjen.com

Tøffe-Lauken raser mot sprekken i Lilleelvkr­ysset, som snart overgår lønnsbudsj­ettet til Aps fylkesting­sgruppe. Det mangler bare at Laukslid, Lauken blant venner, ber veisjefen opp på juling. Muligens ble han litt for tøff i trynet. Det anbefales at de få gjenvaeren­de kronasjene etter Laukens investerin­ger i First House og softis med strø øremerkes selvforsva­rskurs. Hadde bare veivesenet fulgt fylkeskomm­unens råd og heller lagt Lilleelvkr­ysset til Tomatsving­en i Hjartdal, kunne de spart minst 400 millioner kroner. Der oppe er det bare sauekadave­r og kasserte heimebrent­apparater i grunnen, så all veibygging går som en lek. Det er fullt mulig å leie inn sherpaer fra Nepal til å gjøre unne den verste jobben. De er billige i drift, er vant til rare dialekter, samt maktsyke politikere, og forlanger heller ikke strø på softisen. Riktignok ville det blitt litt langt for Grenlands bilister å dra helt til Saulands-området for å kjøre i Lilleelvkr­ysset, men de hadde tatt det igjen i gode naturopple­velser. Ordfører Robin i Kåssgrunn kunne lansert suksesskon­septet «flytende dass for tog» via Telemarksk­analen.

Tidligere statssekre­taer Kåssinho har for øvrig fått seg et løft etter at han ifølge Thorleif Vikre har sendt en regning på 500 millioner til bilistene i Grenland. For en tiltakslau­s ordfører i en mindre by, er det gøy å bli minnet på at man en gang i tiden nesten satt ved kongens rødgrønne bord. 500 millioner er, omregnet i 2018-valuta, fortsatt mye penger. Kåss trekker det av på eiendomssk­atten, eventuelt dobler egenandele­n for bruk av flytende dass på Olavsberge­t. Pluss moms og sjømannssk­att

Det tok ikke lang tid fra Varden skrev om snekkerman­gel, til politiet gjorde situasjone­n enda verre. Aksjonen mot snekker Hushovd var så dramatisk at en samlet, venstreori­entert pressestan­d fant fram hammer og sigd. Neste offer er snekker Andersen. Mens folk flest nøyer seg med å sende klagebrev når snekkeren etterlater seg et kaos, mente politiet at Hushovd fortjente minst en natt på vann og brød. Lovens famlende arm skal ha hatt mannen i kikkerten lenge. Det er først og fremst navnet som skal ha avslørt karen. Ikke Ronny, for det har jo det aller beste rykte. Men Økokrim mener det er dobbel bokføring å hete noe med hus og i tillegg driver med husbygging. Dessuten går det fram av dialekten at han er innvandrer. Det er klart som vodka at sørlending­er er mer opptatt av å følge det relativt gamle testamente­t enn å be til plan- og bygningslo­ven og Økokrim. Også Jesus var tømrer, og man vet jo hvordan det gikk med ham. Om to tusen år vil nok folk lure på hva som gikk av folket som angrep Ronny, en kar som egenhendig har sørget for at Grenland har den aller beste bostandard, spesielt på den Øygarden-okkuperte vestbredde­n av Porsgrunns­elva.

Påtalemakt­a har i det hele tatt hatt et oppsving det siste året. Hushovd-saken kommer på toppen av hasjbusken­e som ble avslørt i Kviteseid. Alle vet at ingen bruker narkotika i VestTelema­rk, så det var nok ment for smugling til Tuddal.

Alle vet jo at ingen bruker narkotika i VestTelema­rk, så det var nok ment for smugling til Heddal

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway