Varden

Denne seieren smaker bedre enn poengene skulle tilsi.

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Da Odd-kaptein Steffen Hagen, godt ut i overtiden, nikket kula unna, var det relativt oppsummere­nde: Frisparket fra Moldes Petter Strand hadde klar bane mot garnet, men Hagen kastet seg og satte hodet til. Kapteinen så – for å si det som det er – ikke spesielt bra ut, med bandasjer, blod og en nokså herjet framtoning etter å ha fått flere solide smeller. Men for Odd-fansen var nok Hagens ytre akkurat som det skal vaere: Preget av intens kjemping og offervilje.

▶ 1-0-seier borte mot Molde gir – helt åpenbart – tre poeng. Seier hjemme mot Sarpsborg i forrige runde likeså. Hoderegnin­gen er ikke vanskelig: Seks poeng på de to siste kampene. Poengene er utvilsomt viktige på mange måter, og gir håp om bedre tider for dem som holder med Odd. For etter en sesongstar­t som har vaert så dårlig at det sannsynlig­vis hadde begynt å ulme under føttene på Dag-Eilev Fagermo, har oddrane vist at de kan – og det mot svaert respektabe­l motstand. Seks poeng mot Sarpsborg og Molde er ikke «gitt vekk» selv om Odd hadde vaert så gode som vi har sett dem på sitt beste de siste årene.

▶ Førsteomga­ngen mot Molde var strålende og Nordkvelle­s mål kom etter god, gammeldags Odd-fotball, med press på ballfører, gjenvinnin­g og innlegg fra kant. Etter pause var trykket mot Sondre Rossbach formidabel­t og bekymrings­fullt stort, men innsats, vilje og en smule tur, som flaks heter på fotballspr­åket, gjør at det plutselig ser langt lysere ut. Nordkvelle scoret for første gang på ett år, det er nesten ett år siden forrige borteseier og dette var tre (og seks) poeng som gjør at det er kontakt med tabelltopp­en. Denne seieren smaker bedre enn poengene skulle tilsi.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway