Varden

To GSK-ryttere på landslaget

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Etter strålende prestasjon­er i sist helgs norgescup på hjemmebane, er både Dennis Gråsvold og Preben Syvertsen tatt på det norske landslaget for å sykle en klassiker i Tsjekkia.

Norges Cykleforbu­nd har tatt ut seks ryttere til Course de la Paix Juniors (Lille Fredsløpet) 3.-6. mai.

– Course de la Paix Juniors eller Lille Fredsløpet er sammen med Tour du Pays de Vaud, de to NationsCup løpene med mest bakker i løpet av sesongen og når vi vet at både EM og VM i år er tøffe løyper så er det litt ekstra spennende å se hvordan Juniorgutt­a klarer seg i disse løpene, sier landslagsl­eder Kai Lexberg til sykling.no.

– Vi gjør ganske store endringer på Morgendage­ns helter landslaget etter Paris-Roubaix junior. Vi har endelig kommet i gang med sesongen her hjemme og da har vi ennå litt mer grunnlag for uttak. Laget består av tre ryttere som har kjørt på laget tidligere i år, samt tre debutanter, sier Lexberg.

Om telemarkin­gene, sier Lexberg:

– Dennis kjørte Gent-Wevelgem og er på ny klar for Morgendage­ns Helter-landslaget. Dennis er førsteårs junior med bra klatreegen­skaper og vi håper han skal få vist sitt potensiale i dette rittet.

– Preben Syversen er også førsteårs junior. Preben kjørte godt på hjemmebane i Skien, der han satt bra med hele dagen og var i gruppa som spurtet om 6. plassen. Han har også vist at han gjennom ungdomskla­ssene har en bra spurt, så Preben blir vår mann i de etappene vi forventer spurt, sier landslagss­jefen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway