Varden

– Ble regelrett knocket

Fredrik Nordkvelle møtte albuen til Moldes Stian Gregersen, uten at det var kamp om ball. – Jeg har ikke sett det selv, men har hørt at det er ufint, sier Odd-spilleren.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Odd har rapportert hendelsen til Norges Fotballfor­bund, meldte TA mandag.

– Vi ønsker å verne våre spillere, og har gjort forbundet oppmerksom på episoden, sier Odds Morten Rønningen.

Tre og et halvt minutt på overtid er Nordkvelle på vei ut i feltet. Bildene fra Eurosport viser at Molde-spilleren kommer inn med armen hevet.

– Se og døm selv, oppfordrer Rønningen, og tilføyer:

– Vi har reagert fordi vi ønsker å verne våre spillere. Nå er det opp til forbundet, sier Rønningen, som ønsker å avvente reaksjon derfra.

– Nesten et våpen

Selv er Nordkvelle ved godt mot, med et kutt i neserota og blåveis.

– Jeg skal ikke påstå hva som skjedde, eller hva intensjone­n var. Men de som har sett bildene, sier at han kommer inn med bøyd arm i ansiktshøy­de, og da blir den jo nesten som et våpen å regne.

Odd-spilleren hadde ikke vurdert situasjone­n som annet enn et hendelig uhell, inntil han ble informert av klubbens sportslige ledelse etter kampen.

– Jeg var på vei ut fra mål, og ble regelrett knocket. Veldig hardt. Tanken min var at jeg bare ble et tilfeldig offer for be- vegelse mot ballen. Det skjedde så fort at jeg ikke fikk med meg noe før det smalt.

Nordkvelle priser seg lykkelig for at treffpunkt­et først og fremst var kinnbeinet.

– Hadde jeg fått den i nesa eller andre steder i hodet kunne det fort blitt mer dramatisk.

Opplever sjelden

Den rutinerte midtbanesp­illeren understrek­er at han er mest opptatt av å forberede seg til onsdagens cupkamp, men er enig i prinsippet om hva som ikke bør forekomme på en fotballban­e.

– Hvis dette er noe som framstår helt unødvendig og farlig, er det bra hvis det kommer en reaksjon. Men jeg skal ikke mene mer om det her og nå, sier han som mener det er sjelden man opplever direkte farlige situasjone­r på banen.

– Det er noen stygge tilfeller i fotball, men jeg oppfatter det ikke som et stort problem.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? FIKK KNOCK: Fredrik Nordkvelle på trening med et lite kutt i nesa og blåveis to dager etter episoden i Molde. – Jeg ble bare knocket, sier Odd-spilleren.
FOTO: BJØRN BORGE FIKK KNOCK: Fredrik Nordkvelle på trening med et lite kutt i nesa og blåveis to dager etter episoden i Molde. – Jeg ble bare knocket, sier Odd-spilleren.
 ?? SKJERMDUMP: EUROSPORT ?? SLAGET: Fredrik Nordkvelle er på vei ut og møter albuen til Moldes Stian Gregersen. Odd har rapportert hendelsen til NFF.
SKJERMDUMP: EUROSPORT SLAGET: Fredrik Nordkvelle er på vei ut og møter albuen til Moldes Stian Gregersen. Odd har rapportert hendelsen til NFF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway