Varden

Telemark er muligheten­es fylke!

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

b De siste utgaven av NHOs økonomibar­ometer fikk regiondire­ktør Kristin Saga til å naermest gni seg i øynene; tallene viser at vi bedriftene i Telemark er mer positive enn på lang tid hva gjelder markedssit­uasjonen og framtidsut­siktene. Vi er faktisk mer positive enn landsgjenn­omsnittet.

b Nå kommer Navs bedriftsun­dersøkelse, som befester og forsterker inntrykket. «25 prosent av bedriftene forventer å øke antall ansatte i sin bedrift det kommende året, mens 9 prosent forventer en nedbemanni­ng. De resterende 66 prosent av bedriftene forventer en uendret situasjon framover,» heter det i undersøkel­sen, som ikke bare indikerer at bedriftene i fylket er langt mer optimistis­ke enn i fjor, men at vi er i norgestopp­en i optimisme: Det er kun bedriftene i Vest-Agder som ser lysere på framtiden enn telemarkin­gene.

b Arbeidsled­igheten har vaert stadig synkende. Det er åpenbart svaert positivt. Det er like åpenbart problemati­sk at andelen unge som står utenfor arbeidsliv­et er økende. Navs bedriftsun­dersøkelse peker på et nytt problem: Telemark mangler kompetent arbeidskra­ft. En betydelig andel av bedriftene i fylket sliter med å rekruttere, og det anslås at bedriftene i Telemark mangler 1100 personer med riktig kompetanse, så som tømrere og snekkere, andre helseyrker, sykepleier­e og helsefagar­beidere.

b Det kan ikke vaere tvil om at dette represente­rer en betydelig utfordring, men her ligger også store muligheter, både for dem som kan tilegne seg den nødvendige kompetanse, men også for fylkets attraksjon­skraft. Telemark er muligheten­es fylke!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway