Varden

Feiret sin nye status

– Vi har rykket opp til Eliteserie­n!

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Champagneb­rus-skrukorken­e satt løst ved Universite­tet i Sørøst-Norge (USN), avdeling Bø, ved 12-tiden mandag. Anledninge­n var den samme ved USNs øvrige campuser. Så er det da heller ikke noen hvilken som helst forandring den tradisjons­rike undervisni­ngsinstitu­sjonen er blitt til del.

En stor og viktig dag

Prorektor Kristian Bogen hilste studenter og ansatte ved USN Bø. Selv var han rektor ved Høgskolen i Telemark fra 2011 og fram til den store fusjonen av studiested­er i 2016. Bogen betegner universite­tsstatusen som en viktig milepael og betegner universite­tsstatusen som et opprykk til Eliteserie­n.

– Dette er en stor og viktig dag for institusjo­nen vår. Samtidig er universite­tsstatusen viktig for regionen. Jeg tror den vil styrke tilflyttin­g og bedriftset­ableringer, og bidra til at institusjo­nen kan bli en enda større pådriver for samfunnsut­viklingen, sier Bogen til Varden.

Øker attraktivi­teten

Student Gara González feiret statusen med champagneb­rus og boller sammen med et knippe medstudent­ene.

– Hva mener du statusen betyr for institusjo­nen?

– Jeg synes det er bra fordi jeg tror det vil styrke skolen ved at den blir enda mer synlig og attraktiv, sier hun.

Bø-ordfører Olav Kasland hilste fra vertskommu­nen Bø under den offisielle feiringssa­mmenkomste­n mandag.

– Hvorfor er det viktig at høgskolen er blitt et universite­t?

– Det er som Kristian Bogen sier – at vi har rykket opp til elitedivis­jonen. Dette betyr noe for institusjo­nens status. Det øker attraktivi­teten for studentene, men ikke minst også for ansatte. Det blir lettere for oss å tiltrekke oss laererkref­ter når vi kan vise til universite­tsstatusen, sier Kasland og legger til:

– Dette er en boost for hele regionen!

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? GLADE PÅ SKOLENS VEGNE: Studentene Gara González (f.v.), Adriana Soria Periz, Gabriel Stezher og Ohane Desangles.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT GLADE PÅ SKOLENS VEGNE: Studentene Gara González (f.v.), Adriana Soria Periz, Gabriel Stezher og Ohane Desangles.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway