Varden

Odds tøffe program blir enda tettere

Odd var maksimalt uheldig med trekningen av RBK i 4. runde i NM. Kampen skal spilles i et allerede tettpakket program.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

På grunn av at Rosenborg skal spille europacup denne sesongen, går møtet med trønderne på Lerkendal 30. eller 31. mai.

Nå blir det fem kamper på 18–19 dager.

Hvis Odd hadde trukket et lag som ikke skal spille i Europa i sommer, ville 4. rundekampe­n kommet på et gunstig tidspunkt i juni i stedet. Slik blir Odds maiprogram: 13. mai: Ranheim – Odd 16. mai: Odd – Sandefjord 21. mai: Stabaek – Odd 27. mai: Odd – Kristiansu­nd

30. eller 31. mai: Rosenborg – Odd (4. runde NM)

Hadde Odd trukket hvilket som helst annet lag som ikke er involvert i spill i Europa, ville denne kampen bli spilt 13. eller 14. juni, klemt inne mellom kamper 10. juni og 25. juni.

120 tøffe minutter

Dag-Eilev Fagermo bruker alle midler for å restituere skikkelig etter 120 tøffe minutter mot Notodden onsdag. I et tøft kampprogra­m var det ikke etter planen at Odd skulle bruke ekstra krefter utover de tilmålte 90 minuttene.

Sånn ble det ikke, for Notodden fikk en drømmestar­t med scoring før to minutter var spilt. Portugiser­en Filipe Ferreira var sylskarp da han sendte Notodden foran etter 1,46.

Etter det var hjemmelage­t smarte, som la seg lavt, og lykkes nesten med å kontre Odd ut av NM.

Viljar reddet Odd

Det holdt ikke helt, selv om Notodden kunne scoret to til før pause, og Odd tre. Skienslage­t lyktes bare én gang, som holdt seg ut ekstraomga­ngene.

I straffespa­rkkonkurra­nsen reddet Viljar Myhra Erik Midtgarden og Andreas Hovens straffer, mens Akinbola Akinyemi satte sin utenfor. Dermed kunne Odd juble for avansement, men det kostet.

– Det får vi ikke gjort noe med nå, men vi må vaere nøye med

Vi er for ineffektiv­e, men samtidig er vi heldige. For Notodden kunne godt ledet 2-0... Dag-Eilev Fagermo

restitusjo­nen, sa Dag-Eilev Fagermo og sendte troppen ned til Tinnelva for å «isbade».

Fagermo ville helst avgjort dette innen 90 minutter.

– Vi er for ineffektiv­e, men samtidig er vi heldige. For Notodden kunne godt ledet 2–0 her i dag, sier han som mener det ble rovdrift på enkelte spillere.

– På noen av spillerne, som er kjørt og ikke skulle spilt, er det rovdrift, men jeg har ikke alternativ­er, så da blir det sånn, sier han.

 ??  ?? FRA JUBEL TIL ISBAD: Viljar Myhra ble kastet i vaeret etter straffered­ningene som sikret avansement for Odd. Deretter bar det rett ned til Tinnelva (innfelt) for
FRA JUBEL TIL ISBAD: Viljar Myhra ble kastet i vaeret etter straffered­ningene som sikret avansement for Odd. Deretter bar det rett ned til Tinnelva (innfelt) for
 ??  ??
 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD/TOM ARNE BORGERSEN ?? et isbad for å sikre kjappere restitusjo­n i et tøft program, som ble enda tøffere med trekningen av Rosenborg.
FOTO: MORTEN SKIFJELD/TOM ARNE BORGERSEN et isbad for å sikre kjappere restitusjo­n i et tøft program, som ble enda tøffere med trekningen av Rosenborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway