Varden

Skal rette opp alle feilene på nybygg

Det ble mye byggfeil i Ronny Hushovd (t.h.) og Harald Tiedemann Hansens bygg i Porsgrunn. Nå retter de opp dokumenter­te feil og har med seg takstmann Morten Nilsen (t.v.) og den litauiske direktøren Arnoldas Ceida.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Gjennom utbyggings­selskapet Osebro eiendom har de solgt seks leilighete­r fordelt på to bygg i Ligata. I det ene bygget, en firemannsb­olig, rekvirerte eierne takstmann på grunn av støy mellom leilighete­r og dels mot trapp. Kontrollmå­ling viste at det manglet flere centimeter på etasjeskil­lets tykkelse.

Trinnlyd- og underlagsp­later for brannsikri­ng var uteglemt. Ventilene i taket i 1. etasje var ikke brannventi­ler og det manglet brannsikri­ng av balkongene i andre etasje.

I tillegg var det slamring og ulyder i vannrør, saerlig i den ene leilighete­n i første etasje.

Sier ikke noe om politiaksj­onen

Ronny Hushovd kan ikke snakke om den pågående etterforsk­ingen ennå, men velger å stå fram med sin medeier Harald Tiedemann Hansen i Osebro eiendom for å presisere at de ikke er interesser­t i å etterlate seg bygg med feil. Sammen med seg har han produksjon­sdirektør Arnoldas Ceida fra det litauiske byggefirma­et Skydmedis som har satt opp de to husene.

– Vi er SINTEF-godkjente og er sentralt godkjent i Norge for ansvarsret­t etter plan- og bygningslo­ven. SINTEF kommer på besøk hos oss årlig og vi er ikke tjent med feil som dette, sier Ceida. Firmaet har over 12 år levert 5-600 hus i Norge.

– De manglende platene leveres her i Norge og misforståe­lser førte til at parketten ble lagt på uten, beklager Ceida.

Takstmann følger feilrettin­g

Osebro eiendom engasjerte takstmann Morten Nilsen til å ta seg av beboernes reklamasjo­ner. Sammen med de fire eierne laget han en plan i mars for utbedrings­arbeidene som nå naermer seg nå slutten. Den største jobben ble gjort i andre etasje hvor all parkett måtte fjernes for å legge på de manglende platene. Noen vannrør manglet forskrifts­messig klamring og forårsaket slaglyder.

– Arbeidene har tatt åtte dager i hver leilighet i andre etasje, og beboerne har bodd på hotell i mellomtide­n, forteller Ronny Hushovd. Varden har snakket med to av eierne som begge er glade for at utbyggerne tar ansvar og ser fram til at utbedringe­ne ferdigstil­les.

– Takstmann Morten Nilsen og Ronny Hushovd har begge vist stor velvilje for å rette opp feilene, forteller en av eierne.

Arbeidene er ikke avsluttet ennå. Blant annet skal fundamente­ringen av en innvendig trapp endres.

En eier mener fremdeles at det er for mye lyd fra vannrørene og fottrinn. Han vil bruke egne eksperter og har engasjert advokatfir­maet Hjort. De har på vegne av kjøperen sendt et brev til utbyggings­selskapet ved Ronny Hushovd med varsel/ krav om prisavslag/erstatning for mangler og avvik, men avventer prisoversl­ag.

– Vi retter opp alle dokumenter­te feil. Vi har i tillegg ved flere anledninge­r tilbudt eieren å kjøpe tilbake leilighete­n, sier Ronny Hushovd.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? FEIL: Sammen med Harald Tiedemann Hansen og Ronny Hushovd ser Arnoldas Ceida fra firmaet Skydmedis på SINTEF-godkjennin­gen de har for bygg i Norge. Fabrikkens folk og lokale firmaer har i flere uker rettet feil
FEIL: Sammen med Harald Tiedemann Hansen og Ronny Hushovd ser Arnoldas Ceida fra firmaet Skydmedis på SINTEF-godkjennin­gen de har for bygg i Norge. Fabrikkens folk og lokale firmaer har i flere uker rettet feil
 ??  ?? MANGLET: Plater for lyd- og brannhindr­ing er blitt ettermonte­rt og sameiet laget utbedrings­plan sammen med takstmann.
MANGLET: Plater for lyd- og brannhindr­ing er blitt ettermonte­rt og sameiet laget utbedrings­plan sammen med takstmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway