Varden

Byens unge – fortjener de egentlig omtale i avisene?

-

Søndag kveld. Mange haster inn i Skien kirke, vår stolthet!

Seks ungdommer, Skien kirkes jentekor, med sin dirigent og medsanger, Karolina Wisniewska, står frem – frimodige, uten noter i hendene og fremfører tekster med toner og harmonier så klokkeklar­e og betagende at undertegne­de måtte lukke øynene for at ikke noe skulle forstyrre den vakre musikken! Der var ingen mikrofoner, høyttalere eller lyskastere til å forsterke noe som helst. Bare de unges stemmer! Rent, klangfullt og vakkert!

Denne gangen hadde Skien kirkes jentekor fått besøk av vokalkvint­etten Fauna, fra Oslo. Dette er fem unge damer som har sin bakgrunn fra Oslo Musikkhøgs­kole. Kveldens program besto mest av folketoner fra Norge og andre land. Fauna er et kor av høy kvalitet.

De to korene sang hver for seg, men også noe sammen. For en klang! Det var rett og slett himmelsk! Og jeg tenkte: For en opplevelse for jentene fra Skien å få synge med et mer profesjone­lt kor! De fem unge fra Oslo var mektig imponert over ungdommene fra Skien! «For et nivå i så ung alder! De vil gjøre det stort!»,var replikken jeg hørte fra en av dem etter konserten.

Kjaere Varden! Hjelp våre unge frem med å stille opp når noe skjer! Gi dem den honnør de fortjener! Dere har kulturside­r som fortjener å fylles med mer enn det det gjør i dag!

Solveig Faerøvik, takknemlig tilhører

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway