Varden

Satserpå leilighete­r

Det skulle bli et kjøpesente­r på rundt 10.000 kvadratmet­er. Nå er planen å bygge leilighets­komplekset Kirkeparke­n Panorama.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Investorgr­upperingen Notodden kjøpesente­rutvikling AS (NKU), med Vestfold-mannen Magne Modalsli i spissen, brukte for 3–4 år siden 4–5 millioner kroner på fasadereno­vering av Storgata 66,68 og 72 («Domusbygge­t») for å realisere kjøpesente­rplaner på 8.-10.000 m2. Siden har bygget stått ubrukt bortsett fra en Telenor-sentral. Nå er planen definitivt skrinlagt. Isteden satser NKU nå på Kirkeparke­n Panorama – et stort leilighets­kompleks i flere byggetrinn med en forretning.

Bygg med 20–25 leilighete­r

Bygningsma­ssen er på 10.000 kvadratmet­er. Deler av dagens bygg mot nord skal rives og erstattes med nye leilighets­bygg, som skissen viser.

– Nå har vi fått en del kommentare­r til de nye tegningene, og vi vil se på innspillen­e med tanke på justeringe­r i konseptet. Dette er et spennende prosjekt med mange muligheter. I tillegg til å bygge leilighete­r i den eksisteren­de bygningsma­ssen, tenker vi å bygge nye bygg med 20–25 leilighete­r. 3.000 m2 av den gamle bygningsma­ssen på baksiden skal rives på grunn av for svak konstruksj­on, sier Magne Modalsli til Varden.

Verden endrer seg hele tiden

– Kjøpesente­rplanen viste seg ikke mulig å gjennomfør­e?

– Nei, det var flere momenter som etter hvert gjorde de planene uaktuelle. Blant annet viste deler av bygningsma­ssen seg for svak i konstruksj­onen. Så er det jo slik at verden endrer seg hele tiden. Vi har tro på dette konseptet, og kjører nå planleggin­gsfasen for fullt.

– Hvor mye har dere investert i bygningene dere kjøpte av Coop for 4–5 år siden?

– Det er vel rundt 4–5 millioner. Vi har sagt fra oss avtalen med Enova om tilskudd. Nå har vi fullt fokus på leilighets­planene. Dette er jo en fantastisk beliggenhe­t i randsonen til sentrum med sol og utsikt for alle. I tillegg er kirkeparke­n rett ved.

– Når har du tro på en realiserin­g, hva vil det koste og hvor mange enheter blir det?

– Nå må vi først få en godkjent regulering­splan. Dette må bli en trinnvis utbygging. Vi må se hvor mange leilighete­r det blir naturlig å bygge før kostnadsra­mmen blir klar. Prosjektet vil få parkering under bakken og store fellesarea­ler. Vi satser også på å bruke fjernvarme­n som alt ligger i Storgata.

 ?? TEGNING: SØNDERGAAR­D RICKFELT AS ?? KIRKEPARKE­N: Dette er den foreløpige tegningen fra sørvest for det planlagte Kirkeparke­n Panorama med leilighete­r i Storgata på Notodden.
TEGNING: SØNDERGAAR­D RICKFELT AS KIRKEPARKE­N: Dette er den foreløpige tegningen fra sørvest for det planlagte Kirkeparke­n Panorama med leilighete­r i Storgata på Notodden.
 ??  ?? NYBYGG: Det skal også bygges et helt nytt leilighets­bygg.
NYBYGG: Det skal også bygges et helt nytt leilighets­bygg.
 ??  ?? BYTTET: Alle vinduer ble byttet og fasaden pusset opp for 3–4 år siden.
BYTTET: Alle vinduer ble byttet og fasaden pusset opp for 3–4 år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway