Varden

ANDRE MENER

-

Som del av opptrappin­gsplanen fram mot 2020 var det for 2017 et omsetnings­krav i Norge for biodrivsto­ff på 7,25 prosent. Miljødirek­toratets rapport viser at hele 6,6 prosent var avansert biodrivsto­ff. Vi fyller altså nesten hele omsetnings­kravet med den typen biodrivsto­ff som er løsningen for framtida.

Dette viser at den ambisiøse biodrivsto­ffsatsning­en kan lykkes. Men da må det settes inn tiltak mot det som truer med å velte prosjektet­s legitimite­t. Palmeoljen er nissen som følger med på lasset.

Regjeringe­n har gjort lite eller ingenting for å følge opp stortingsv­edtak fra juni i fjor for å bidra til utfasing. Her må det settes inn tiltak.

I mellomtida kan kjeder som kjøper det billige palmeoljed­rivstoffet som nå er unntatt veibruksav­gift, skamme seg. UnoX og Cirkle K omsetter ikke slikt drivstoff, det fortjener skryt og er noe norske kunder bør notere seg. Dagbladet

Fra 1. januar 2017 skilte staten og Den norske kirke formelt lag. Det var en historisk milepael, som også bør gjenspeile seg i kalenderen over årets arbeidsdag­er. Fridager som andre påskedag, Kristi himmelfart­sdag og andre pinsedag er anakronism­er, etterlevni­nger fra en tid da statskirke­n var offisiell religion for Norge.

Staten bør ikke lenger kunne pålegge folk å ta fri på disse saernorske, bevegelige helligdage­ne. Norge er et flerkultur­elt og multirelig­iøst samfunn nå.

Arbeidstak­erne kunne benytte fridagene som de selv vil, gjerne i forbindels­e med sine egne religiøse høytider eller ved andre viktige anledninge­r, slik Unge Venstre tidligere har foreslått..(...)

Statskirke­n er død, men de bevegelige fridagene kan leve videre, i en annen form. Bergens Tidende

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway