Varden

Akvarie-folket fikk fast fisk

Det ble en vellykket fisketur for rundt 50 akv arieentusi­aster. Kilopris: Flere tusen kroner.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

De satt nesten som sild i tønne i Stridsklev­hallen. Som gjedda i sivet ventet akvaristen­e på at auksjonari­us skulle rope opp det neste røverkjøpe­t. I tillegg til gullfisk og andre trivelige skapninger, ble det også fristet med litt skalldyr da Grenland Akvarieklu­bb inviterte til fiskeauksj­on.

– Her er en rekemix. Flere skikkelige godbiter. Noen av rekene er knallblå, fristet auksjonari­us Thor Winther Dahl, som var håvet inn fra Moss for å bekjentgjø­re utropspris og fastslå salgssum. Og det tok ikke lang tid før noen beit på.

– Ett hundre og ti første, etthundre og ti andre. Solgt for ett hundre og ti! ljomet det mellom veggene.

Solid omsetning

Vanligvis blir det omsatt for 40.000 kroner på en slik auksjon. Grenland Akvarieklu­bb arrangerer to av dem i året. Det er en gylden mulighet for akvarister til å skaffe seg billig utstyr og billig fisk.

For det er jo slik at det dyrkes et veldig intimt familieliv innefor glassvegge­ne. Og det ender med at skapningen­e formerer seg.

Og da trenger man noen som kan ta av for familieøkn­ingen. Sånt blir det auksjon og videresalg av.

Da Varden var innom søndag ettermidda­g var den dyreste fisken solgt for 650 kroner. Det var ikke uventet en utgave av den velkjente pseudohemi­odon aphithanos. En skikkelig lekkerbisk­en og stuepryd på rundt en hekto. Det skulle innebaere en kilopris på 6.500 kroner.

Kjetil Ulset er en av de som er blitt bitt av basillen. For et år siden startet han med et 56 liters akvarium. I dag har Langesund-mannen så mange akvarier at han nesten ikke vil si det. Men han gjør det likevel.

– 20 stykker. Til sammen rundt 3.000 liter, sier han.

Mye spennede

Ulset gjorde en rekke varp under auksjonen. Det er da også meningen når akvaristen­e møtes.

– Vi får kjøpt mange spennende ting som man eller ikke får tak i på butikken, sier han.

Grenland Akvarieklu­bb møtes hver uke på Vallermyre­ne. Miljøet er saerdeles godt. Det var det også på auksjonen denne søndagen der det ble servert lapper og kaker.

Sushi stod ikke på menyen. Fisk er best sprell levende.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? VELLYKKET FISKETUR: Kjetil Ulset reiste hjem til Bamble med posene fulle av nye familiemed­lemmer.
BEGGE FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M VELLYKKET FISKETUR: Kjetil Ulset reiste hjem til Bamble med posene fulle av nye familiemed­lemmer.
 ??  ?? STOR INTERESSE: Solid fremmøte da Grenland Akvarieklu­bb inviterte til auksjon.
STOR INTERESSE: Solid fremmøte da Grenland Akvarieklu­bb inviterte til auksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway