Elba Rashani er glad en ny kamp kommer kjapt. For denne skal glemmes.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Odd ga Ranheim en leksjon den første halvtimen. Så snudde det. Mot alle odds.

– Nå er vi skuffet, men dette er en kamp som må glemmes fortest mulig. Akkurat nå er jeg glad for at det er en ny kamp til onsdag, sier Elba Rashani.

Odd så ut til å ha stålkontro­ll på Ranheim, ledet 1-0, hadde store sjanser, men ble straffet knallhardt.

Martin Broberg hadde sendt Odd til 1-0-ledelse, men to scoringer på de siste fire før pause snudde kampen.

– Nei, hva som skjer? Det er vanskelig å si.

Hvordan kunne det skje?

Elba Rashani klør seg i hodet.

– Vi har kampen akkurat der vi skal ha den, men misbruker store sjanser som skal settes, sier han som var skuffet over Ranheim-laget Odd møtte søndag.

– De var jo ikke bra da, overrasken­de svake, faktisk.

Han er tydelig på at man kan finne mange årsaker til at en trygg Odd-ledelse ble forvandlet til et mareritt for Odd.

– Oss selv, først og fremst, men jeg stusser veldig på et par av situasjone­ne, sier han og peker på 2-1-scoringen rett før pause og Børven-annullerin­gen rett etter.

To situasjone­r ble direkte kampavgjør­ende. Begge gikk mot Odd.

Minutter før pause ropte hele Odd-mannskapet på frispark da Øyvind Storflor ga Ranheim 2–1. Spissen Michael Karlsen lå over Thomas Grøgaard og bak lurte Storflor seg til scoringspo­sisjonen.

– Jeg har sett den flere ganger. Den skulle selvfølgel­ig vaert annullert, sa Dag-Eilev Fagermo.

– Det er jeg helt enig i, sier Rashani.

Så trodde Torgeir Børven at han hadde sendt Odd inn i kampen igjen minuttet etter pause. Martin Broberg gikk i duell med en Ranheim-forsvarer, ballen forsvant gjennom feltet til Børven, som trodde han hadde satt inn 2–2.

Dommer Ola Hobber Nilsen var av en annen formening og annullerte, og til tross for nye protester, vek Nordstrand-dommeren ikke en tomme.

– Den kan sikkert diskuteres den også, men det er ikke vits å henge seg opp i disse situasjone­ne nå. Vi burde avgjort dette tidlig, sier Rashani.

Det nyopprykke­nde laget tok dermed sin femte trepoenger på ni kamper i Eliteserie­n. Mads Reginiusse­n scoret to av målene, der det første ga den viktige utligninge­n etter 41 minutters spill søndag.

Ble puslete

Dag-Eilev Fagermo var mest skuffet over eget lags prestasjon.

– Den første halvtimen var veldig bra, men den siste timen var direkte svak. Fotballen er rar noen ganger. Vi styrte kampen totalt, ledet 1–0 og burde scoret flere, men plutselig ble vi puslete, sa Fagermo.

Odd tok tak direkte fra start. – Vi gikk i strupen på de, rett og slett, sier Rashani.

Det ga sjanser direkte. Torgeir Børven og Elba Rashani brant hver sin, før Martin Broberg ga Odd 1–0.

Svensken nølte ikke da Torgeir Børven ga ham ballen i returromme­t. På én berøring bredsidet han kula i det lengste hjørnet.

To på tre minutter

I store deler av første omgang var Odd det klart førende laget. Ranheim-spillerne trøblet defensivt og så sårbare ut i flere situasjone­r, men Odd klarte ikke å utnytte overtaket godt nok utover Brobergs scoring.

Så skjedde det noe med hjemmelage­t. På 1–1 brukte de rommet bak Thomas Grøgaard og kombinerte. Til slutt fikk Reginussen ballen og plasserte den hardt bak en utspilt Odd-keeper Sondre Rossbach.

Tre minutter senere lot dommeren en hardhendt manøver gå, og da var kampen snudd. Erik Tønnes innlegg spratt i bakken og havnet hos Øyvind Storflor. Veteranen dunket til og satte ballen mellom beina på Rossbach.

Kvarteret før slutt sørget Mads Reginiusse­n for 3–1. Ikke en Odd-spiller gikk i presset.

??  ?? SKUFFET: Elba Rashani var skuffet over både egne prestasjon­er og lagets etter 1-3-