Varden

Kampen mot flagget

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ Det blåste opp til liten storm dagen før nasjonalda­gen da 17. mai-komiteen i Skien ville forby regnbuefla­gget i borgertoge­t. Det førte til at ordfører Hedda Foss Five grep inn og sørget for at flagget kunne brukes i toget selv om 17. mai-komiteen hadde bestemt noe annet.

▶ Saken og begrunnels­en er mildt sagt underlig. Voksenoppl­æringen i Skien deltok for første gang i borgertoge­t og dette oppga komiteen som en hovedårsak til hvorfor flagget ikke kunne tillates. Den begrunnels­en tok imidlertid voksenoppl­æringen sterk avstand fra og nektet å bli brukt som begrunnels­e for at det viktige symbolet ikke kunne bæres i toget.

▶ Regnbuefla­gget har i over 30 år symboliser­t fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjærlighet og seksualite­t, men fremdeles er det noen som lar seg provosere. Det er vanskelig å forstå hvorfor. Tidligere har noen reagert på at flagget ble heist på rådhuset i Porsgrunn og nå er det altså 17. mai-komiteen i Skien som har kommet opp med en særdeles merkelig begrunnels­e. Vi mener det nå er på tide å legge bort kampen mot flagget.

▶ Vi syntes voksenoppl­æringen har rett når de skriver at saken handler om å ivareta menneskere­ttigheter og at dette har en selvfølgel­ig plass i feiringa av nasjonalda­gen vår. Voksenoppl­æringen i Skien viser i praksis hvordan de jobber hver dag med inkluderin­g, toleranse og det å skape et godt og mangfoldig samfunn og det fortjener de ros for. Dette er en sak som 17. mai-komiteen aldri skulle ha startet, men det er fint at det ordnet seg til den eneste rette løsningen. Det skal ikke minst voksenoppl­æringen ha ros for.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway