Varden

Lilleelvkr­ysset får ekstra leder

- ▶ PORSGRUNN ▶ ragnhild.johansen@ varden.no

Statens vegvesen fyller på med en ekstra prosjektle­der som skal ta seg av Lilleelvky­sset. Budsjettsp­rekken er på 127 millioner.

Det politiske rabalderet som kom i etterkant av prisøkning­en på 22 prosent, har fått Statens Vegvesen til å sette på en egen prosjektle­der for Lilleelvkr­ysset. Prognosen nå er at krysset vil koste 710 millioner. Opprinneli­g var prislappen 583 millioner kroner.

Men selv om fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) er tilfreds med at det tas mannnskaps­messige grep, krever han nå løpende rapporteri­ng fra vegvesenet hver 14. dag.

Som et svar på kritikken innfører vegvesenet karakterbo­k for entreprenø­rene AF Gruppen Norge AS og HAB Constructi­on AS.

Årsakene må på bordet

Styringsgr­uppa for bypakka hadde møtet 16. mai, og her var det bred enighet om at staten må ta ansvaret for de overskride­lsene som har skjedd, samt at konsekvens­ene for bypakka blir minst mulig.

Alle årsakene må på bordet, slik at dette er siste gang bypakka havner i en så alvor- lig situasjon, er et av kravene styringsgr­uppa stiller til vegvesenet.

Ingen økning i avgiftene

For folk flest skal ikke overskride­lsene få konsekvens­er. Den nye veien ved Lilleelvkr­ysset finansiere­s med 495 millioner i bompenger. Men det er ikke mulig å øke bompengein­nkrevingen.

Den «reddende engelen» som settes inn fra vegvesenet­s side er prosjektle­der Arvid Vestad som i følge vegvesenet er en svært erfaren mann som blant annet har vært prosjektle­der på gjenoppbyg­gingen av Skjeggesta­dbrua i tillegg til at han var byggeleder under utbygginge­n av E18 i Vestfold.

 ?? FOTO: STATENS VEGVESEN ?? NY: Arvid Veseth blir ny prosjektle­der på Lilleelvkr­ysset.
FOTO: STATENS VEGVESEN NY: Arvid Veseth blir ny prosjektle­der på Lilleelvkr­ysset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway