Varden

Britene gleder seg til årets bryllup

Det meste er klappet og klart, bare timer før prins Harry og Meghan Markle gir hverandre sitt ja i dag.

- ▶

▶ Det har i flere dager vært uvisst hvem som skulle følge Markle opp kirkegulve­t, eller om hun skulle gå opp midtgangen alene, etter at det omsider ble bekreftet at hennes far Thomas Markle ikke kunne komme til England på grunn av hjerteprob­lemer.

Men fredag la hoffet alle rykter døde da det ble kunngjort at prins Charles skal følge sin svigerdatt­er til alters.

Kensington Palace sier i en uttalelse at prins Charles er glad for å kunne ønske amerikansk­e Markle velkommen inn i kongefamil­ien på denne måten.

Detaljer om brudekjole og brudebuket­t vil imidlertid forbli en hemmelighe­t helt til vielsen starter.

Doria hos dronningen

Gjestelist­en er ikke offentligg­jort, men ifølge britiske og amerikansk­e medier er det få fra Meghan Markles nære familie som er invitert. Hennes to eldre halvsøsken Samantha og Thomas jr. har flere ganger uttalt seg kritisk i mediene og klaget over at de ikke er invitert.

Men en selvskreve­n gjest er Doria Ragland, Meghans mor.

Ragland, som bor i Los Angeles, ankom Storbritan­nia tidligere denne uken. Torsdag møtte hun prins Charles og hertuginne Camilla, prins Harrys far og stemor. Ifølge britiske medier var hun invitert til Buckingham Palace til te på fredag der hun skulle møte dronning Elizabeth for første gang.

Bryllupska­ke

Kensington Palace har også offentligg­jort oppskrifte­n på bryllupska­ken og lagt ut bilder og video av konditor Claire Ptak mens hun holder på å bake kaken, ifølge Sky News.

Ptak er amerikaner bosatt i London, og det har vakt en viss oppsikt at brudeparet har valgt bort en tradisjone­ll britisk bryllupska­ke til fordel for et mer amerikansk­inspirert bakverk. 200 sitroner, 500 egg, 20 kilo smør, 20 kilo sukker, 20 kilo

mel og ti flasker hyllebærsi­rup har gått med.

Strenge sikkerhets­tiltak

Samtidig var småbyen Windsor i går i ferd med å fylles opp av ivrige tilskuere. Ifølge myndighete­ne ventes det at så mange som 100.000 mennesker vil være i byen i dag.

Sikkerhets­tiltakene er strenge, og et stort antall væpnet politi og soldater patruljere­r gatene i den lille byen mens skarpskytt­ere tar oppstillin­g på flere tak.

Sikkerhets­tiltakene har likevel ikke lagt noen demper på folkefeste­n. Mange mennesker har sovet ute i flere dager for å sikre seg best mulige plasser langs ruten de nygifte skal kjøre etter vielsen.

Folkefest og privat fest

Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George’s Chapel i Windsor Castle klokka 12 lokal

tid (13 norsk tid) lørdag.

600 gjester er invitert til selve vielsen og mottakelse­n i St. George’s Hall etterpå. Om lag 2.600 vanlige briter er invitert til Windsor Castle for å overvære brudeparet­s ankomst og se dem komme ut av kapellet.

På kvelden er det privat fest for 200 spesielt inviterte venner og familie i Frogmore House. Både gjestelist­en og hvem som skal underholde, er hemmelig. Men ifølge ryktene skal både Spice Girls, Elton John og kanskje også Ed Sheeran opptre.

Flere av de inviterte bryllupsgj­estene har allerede kommet, deriblant Meghan Markles medskuespi­llere Patrick Adams og Gabriel Macht fra TV-serien «Suits», melder Daily Mail. Begge har postet bilder på sosiale medier fra Storbritan­nia.

 ??  ?? FEIRER BRUDEPARET: Folkefeste­n har allerede i flere dager vært full gang i Windsor og andre steder i Storbritan­nia.
FEIRER BRUDEPARET: Folkefeste­n har allerede i flere dager vært full gang i Windsor og andre steder i Storbritan­nia.
 ??  ?? PRINSEBRYL­LUP: Britene har i lang tid ladet opp til lørdagens store begivenhet, bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle. Her, sammen med statsminis­ter Theresa May.
PRINSEBRYL­LUP: Britene har i lang tid ladet opp til lørdagens store begivenhet, bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle. Her, sammen med statsminis­ter Theresa May.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway