Varden

PRINSEBRYL­LUPET I WINDSOR

- (NTB)

Prins Harry gifter ▶ seg med Rachel Meghan Markle i St. George’s Chapel i Windsor Castle lørdag 19. mai 2018. Vielsen starter klokka 13 norsk tid (klokka 12 lokal tid)

Vielsen skal etter ▶ planen overføres direkte på TV og internett, blant annet på TV 2og NRK

Brudgommen­s forlover er broren prins William, mens ▶ bruden kun har valgt å ha brudepiker, visstnok fordi hun ikke ønsker å velge en av sine venninner som forlover framfor de andre.

Bruden blir ført til alters av sin svigerfar, prins Charles ▶ Det er ti brudepiker og -svenner, inkludert prins William og ▶ hertuginne Kates eldste barn prins George (4) og prinsesse Charlotte (3)

Brudekjole­n er omtalt som årets største motehøydep­unkt, ▶ og designet strengt hemmelig

Det er ikke kjent hva brudgommen skal ha på seg, men ▶ han vil trolig stille i uniform. Som forlover i prins Williams bryllup hadde Harry på seg uniform fra Household Cavalry’s Blues and Royals, der han har tjenestegj­ort

Brudebuket­ten er foreløpig en hemmelighe­t, men blom▶ sterdekora­sjonene inne i kapellet er ved designer Philippa Craddock, som benytter sesongens blomster, inkludert hvite hageroser, peoner og revebjelle­r.

600 gjester er invitert til selve vielsen i St. George’s Cha▶ pel og mottakelse­n i St. George’s Hall etterpå, der dronning Elizabeth er vertskap.

2.640 representa­nter for det britiske folket er invitert til ▶ Windsor Castle for å overvære partes ankomst og se dem komme ut av kapellet etter vielsen.

Prins Charles er vert for en privat fest på kvelden for 200 ▶ venner og familie i Frogmore House.

Ifølge ryktene skal Spice Girls og Elton John opptre, og ▶ muligens Ed Sheeran også.

Bryllupska­ken (bildet øverst) lages av Claire Ptak, en ▶ amerikansk konditor basert i London, og blir en kreasjon med hyllebloms­t og sitron.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway