Varden

Tveitan har vunnet tre av tre

En ny uke er over, og det skytes stevner over hele Sør-Norge av Telemarks skyttere.

- ▶ Terje Allum

Det er registrert stevner under Lerum Cup i vest, Mandal i sør og langt øst, omkring 35 stevner er allerede besøkt av flere av våre skyttere.

Dette gjør seg utslag i barometere­t, og mange er veldig flinke til å oppdatere resultater, det settes pris på.

Håkon Tveitan fra Siljan fortsetter sin gode vårform, og selv om han bare har skutt tre stevner så langt, så har han vunnet alle tre. Seier i Notodden, Sauherad og nå sist på hjemmebane i Siljan lar seg absolutt høre!

Moland, selvsagt!

Alene på toppen i klasse 5 troner allikevel ikke helt uventet Jan Kåre Moland fra Drangedal. Han begynner å få virkelig gode resultater i år som i fjor, men pustes i nakken av Runar Tveito og Inge Hvitås som leverte mye god skyting under Lerum Cup på Vestlandet forrige helg.

Bjørnsen imponerer

Imponerer gjør også Anja Karine Bjørnsen i klasse 4, som registrert­e flotte 246 og 245 under Lerum Cup, der hun vant klasse 4 sammenlagt.

Bernt Einar Moland fra Drangedal fortsetter sitt 241 prosjekt i 2018 og har nå fem slike resultater på barometere­t og leder klasse 2, men vil kanskje få pes av Mælum sine kvinner som skyter imponerend­e når de først møter på standplass, vi snakker da om Kjerstin S. Hauge og Caroline K. Hauge.

Lars Esse fra Bamble og Jan Vidar Lundtveit fra Drangedal har allerede en beinhard kamp om teten i klasse V55, og vi mistenker at den kampen går helt frem til finalen i september, der en av dem mest sannsynlig må tåle presset det blir å ligge på skive 1.

Fem av fem til Tveiten

På 100 meter har vi allerede registrert fem stevner med fullt hus 250 poeng på Per Torleiv Tveiten fra Bykle i klasse V65, så der har de andre noe å strekke seg etter. I klasse V73 fylles det på med gode resultater, pr nå er det Rolf Kittilsen fra Lunde som leder, men det forventes en knallhard kamp om å innta skive 1 i finalen, her må det nok telles sentrumsbl­inker når vi kommer til September.

I klasse eldre rekrutt har vi fått årets første 250 serie, den sto Henrik Dorholt for i Siljan forrige helg, og han leder denne klassen ganske klart. I juniorklas­sen er det tettere, og vi har latt oss imponere av Lars Fredrik H. Hansen fra Sauherad som virkelig skyter godt om dagen. Han leder nå denne klassen, men angripes hver eneste helg fremover, og dette er en spennende klasse å følge utover sommeren.

Strammer seg til i rekruttkla­ssen

Elias Furunes fra Drangedal leder akkurat nå rekruttkla­ssen. Her er det mange som skyter stevner, så det vil nok også her bli en kamp om å innta teten før det braker løs i Drangedal 8. september.

I eldre junior så har vi to telemarkin­ger som imponerer og som ligger høyt også om vi ser på norgestopp­en. Jørand Aas fra Lunde og Regine Langbakk fra Gjerpen skyter fantastisk godt som første års seniorer, og per nå er det Jørand som er best på barometere­t, disse to skal vi holde et ekstra godt øye med når vi skriver august og Landsskytt­erstevnet i Stjørdal også.

Denne helgen fortsetter det med skyting over hele Østlandet, før det neste helg braker løs med årets første runde av norgescupe­n, nå kalt Frende Cup. Der vil mange fra Telemark delta, og det skal bli spennende å se om det kommer nye toppresult­ater der. Klasse 4 Klasse 3 Klasse 2 Klasse 1 V55 V73

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway