Varden

Grått er godt

Alt lykkes for denne byen, som i flere timer greide å terge på seg en samlet homofil verden. 17. mai-komiteen sa et rungende tre ganger nei til regnbuefla­gget. Skien er nå å anse som omtrent like tolerant som Abu Dhabi og Sylvi Listhaug til sammen.

- ▶ las.vegas@mafia.kåss

Den meget oppegående 17. mai-komiteen i Skien mente det fikk holde med rødt, hvitt og blått. Egentlig ville de helst malt borgertoge­t grått for ikke å støte noen, men de sørget da i det minste for å sende en klar beskjed til det skeive miljøet som hadde planer om å drasse med seg regnbuefla­gget inn iblant den heterofile fiffen. Oppslaget i Dagbladet om Skien, bedre kjent som Lille-Iran, er god reklame for Heddas regime, som nå prøver å lokke til seg det sterkt pietistisk­e og reiseglade miljøet på prærien i Midtvesten. Under de mange gode turene til Minot er det gang på gang blitt presisert at det ikke finnes homofili i Skien. Til slutt måtte imidlertid 17. mai-komiteen tørke vekk sine egne skeive glis og likevel invitere de skeive inn i borgerskap­et. Ovenfor de mest sårbare kristenkon­servative ble det påstått at dette egentlig er det islandske sameflagge­t.

Oppslaget i Dagbladet overskygge­t til og med det faktum at Odd er på full fart inn i Champions League etter å ha torpedert hvalfanger­ne fra Sandefjord 16. mai. Flere av de yngste supportern­e måtte få forklart hva som skjedde da en av de hvite og sorte puttet ballen mellom stengene og under tverrligge­ren. For dette hadde de aldri sett før. «Det kalles mål, gutten min», sa tippoldefa­r på 97, det eneste gjenlevend­e tidsvitnet fra sist gang Odd scoret på stadion.

I Porsgrunn er det kommet fram at ordfører Kåss & co. har vært engasjert i den noe mafiøse kasino-bransjen, eller kåssino, som det offisielt nå heter. Ordfører Robin Martini Bianco (on the rocks, uten is) ble sist sett med et regnbueske­ivt glis i det han entret rådhuset med en pengekoffe­rt som knapt var synlig gjennom sigarrøyke­n.

I Porsgrunn og Skien har det vært en meget vellykket nasjonalda­g, først og fremst fordi den var blottet for de forbudte heliumball­onger. Folk som satt på uterestaur­antene og spydde på 17. mai-sløyfa var det ikke så nøye med. De to kommunene har nå opprettet en slags sharialovg­ivning der de selv bestemmer hva som skal være innafor, og bryr seg ikke så mye om grunnloven. Det neste blir forbud mot Bergbys-sennep. «En ting er heliumball­ongene og unger som forstyrrer folk som drikker øl. Om mulig enda verre er det at søling av skvipet fra Bergbys etser bort bunadsølve­t og ødelegger slipset til helt uskyldige fyllefante­r i lønnstrinn 68», heter det i en treffsikke­r pressemeld­ing. På sikt er målet å gjøre 17. mai så utrivelig for ungene at de voksne kan få drikke i fred.

Nesten hele Telemark er lamslått nå som NRKs journalist­er har gått ut i streik. Fra Sauland i sør til Tuddal i nord skjelver radiolytte­re i mangel på værmelding og hilsener fra lytterne. Sofus vil i løpet av neste uka etablere en egen streikerad­io, slik at folk vet om isen holder eller om de må utsette neste isfiske på Møsvatn til oktober. Radiosendi­ngen blir i farger, med mye selvskryt samt et baklengs og redigert opptak fra 17-maitoget i Høydalsmo. Minst.

«Det kalles mål, gutten min», sa tippoldefa­r på 97, det eneste gjenlevend­e tidsvitnet fra forrige gang Odd scoret på stadion.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway