Varden

Planlegger nye leilighete­r i Eek-gården

Går det som gårdeierne vil kan det bli mellom 25 og 30 leilighete­r midt i Skien sentrum.

- ▶ tone.lensebakke­n@ varden.no

I tillegg ønsker de kontakt med folk som har et spennende matkonsept til lokalene på torget.

– Vi holder på med å prosjekter­e det som skal skje med hele eiendommen. Vi venter på grunntekni­ske undersøkel­ser, og det vil i etterkant av disse bli en avklaring på når byggeperio­den starter og hvor omfattende det blir, sier eier av Eeks-gården Knut Bråthen.

Sommeren 2017 overtok han, sammen med Eirik Østerlid, Eeks gård midt i Skien sentrum. Og planene er mange.

– Det blir en næringsdel og boligdel. Vi har kladdet litt skisser, og går det som vi ønsker så regner vi å ende opp med mellom 25 og 30 leilighete­r. Det kommer an på størrelse. Det kan bli flere og det kan bli færre, sier Bråthen.

Vil ha spisested på plass

I tillegg jobbes det med å få til et nytt restaurant­konsept i lokalet som ligger i første etasje. De siste årene har det vært mange som har vært innom lokalene i Eeks gård, både kafeer og puber.

I vinter startet Bråthen med å rive innvendig for å gjøre klart lokalet.

– Det har ikke skjedd så mye de siste månedene. Det skal nå borres for å finne ut mer om fundamente­ne som byggene står på. Vi har entreprenø­r klar, men regner ikke med at vi får svar på de grunntekni­ske undersøkel­sene før til høsten, sier Bråthen.

– Det er klart at vi er utålmodige, det blir litt ventetid. Vi vet hvordan vi vil ha det og så fort vi får svar på undersøkel­sene får vi se om det lar seg gjøre. Hvis ikke får vi justere deretter.

Ber folk ta kontakt

Han forteller at det har vært stor interesse for å åpne restaurant på torget i byen.

– Det er mange som har tatt kontakt og vi har vært i dialog med i underkant av ti av dem. Vi er klare på at vi først og fremst ønsker å ivareta lunsjdelen, slik at de blir et spisested, ikke bare en pub eller utested. Vi jobber fortsatt med flere, men ønsker at folk tar kontakt med oss om de har et spennende konsept de har lyst til å presentere. Vi er opptatt av samspillet i forhold til hele torget og det skal være god variasjon i mattilbude­t, avslutter Bråthen.

 ?? prosessen. FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? MIDT I SENTRUM: Eeks gård vil inneholde både næringslok­aler og en boligdel med rundt 30 leilighete­r. Nå venter eierne på grunntekni­ske undersøkel­ser før de kan begynne den videre
prosessen. FOTO: TONE LENSEBAKKE­N MIDT I SENTRUM: Eeks gård vil inneholde både næringslok­aler og en boligdel med rundt 30 leilighete­r. Nå venter eierne på grunntekni­ske undersøkel­ser før de kan begynne den videre
 ??  ?? RIBBET: I vinter ble alt revet i lokalene der Brewers holdt til. Knut Bråthen, eier Eeks gård, ønsker seg en ny restaurant eller kafé her.
RIBBET: I vinter ble alt revet i lokalene der Brewers holdt til. Knut Bråthen, eier Eeks gård, ønsker seg en ny restaurant eller kafé her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway