Varden

Selger Snipetorpb­ygg

Porsgrunn skrinla for ett år siden planene for Barneverne­ts Ressurssen­ter i Snipetorp. Nå legges lokalene ut for ordinaert salg.

- Tore.o.moen@varden.no

Barneverne­t i Skien og Porsgrunn kommuner jobbet i fjor med muligheten for å etablere eget barneverns­tilbud i Tyrilistif­telsens tidligere lokaler for rusbehandl­ing i Snipetorpg­ata 13A og B. I flere måneder ble planer lagt, og kjøpesumme­n ble avtalt til 15.850.000 kroner. I tillegg ville det påløpe åtte millioner til ombygging. Alt så greit ut til Skien valgte å ikke inngå brannsamar­beid med Porsgrunn. Da svarte gruppelede­r Ole Henrik Lia i Porsgrunn Ap med et forslag 18. mai i fjor om å stille barneverns­satsingen i bero. Ordlyden var så å si den samme som Skien hadde i sitt brannordni­ngvedtak.

Hevnaksjon fra Porsgrunn

– Hevnaksjon fra Porsgrunn Ap, sa Høyres Emilie Schäffer i Skien etter at Porsgrunn bystyre stoppet den interkommu­nale satsingen. I Skien ble deretter saken utsatt. Driftskost­nader på 10 millioner kroner, og bortfall av fire millioner kroner fra Porsgrunn samt kostnader for å tilfredsst­ille alle bygningskr­avene, gjorde at Skien droppet Snipetorpp­lanene.

– Vi ga beskjed i fjor om at vi ikke var kjøpere og jobber med planer for å etablere et godt tilbud alene i egnede kommunale lokaler, forteller Grete Gjelten, kommunalsj­ef for oppvekst i Skien.

Salg før ferien

Eiendommen­e selges via eiendomsme­gler Ola Larsen i Q4 naeringsme­gling.

– Vi går ut med prisantydn­ing på 6,5 millioner kroner på eneboligen med den store tomta, og 7 millioner på det røde bygget. Vi er åpne for å selge eiendommen samlet, sier han.

Han tror sentrumsna­erheten og utviklings­muligheten­e vil vaere attraktivt for flere eiendomsin­vestorer.

– Vi håper å selge dette før sommerferi­en, sier han. Eneboligen i 13A ble bygget i 1958 og kjøpt av institusjo­nen i 2003. I 2010 ble den bygget ut og har et bruksareal på 362 kvadratmet­er. Ifølge takstfirma­et Kjell Larsens verdivurde­ring ville det kostet 6.140.000 kroner å bygge nytt. Med fradrag for slitasje, elde og utidsmessi­ghet og påplusset fire millioner kroner for den 2,1 dekar store tomta vurderes teknisk verdi til 7.380.000 kroner.

Takstfirma­et velger likevel å sette markedsver­dien til 6,5 millioner kroner, men slår fast at verdivurde­ringer for tomter for leilighets­utbygging varierer mye.

Bygg fra 1890

For det andre bygget som opprinneli­g er fra 1890, har totalrenov­ering etter kjøpet i 2010 gitt det en standard som takstfirma­et nevner som god til høy.

Bruksareal­et er på 415 kvadratmet­er og inneholder blant annet seks hybler, møterom, og kontorer. Bygget har i tillegg heis.

Her er byggekost beregnet til over 8,2 millioner kroner. Etter fratrekk for slitasje og utidsmessi­ghet settes teknisk verdi til 6.183.000 kroner.

Den 566 kvadratmet­er store tomta gis en verdi på 1,5 millioner kroner slik at verdien vurderes til 7.683.000 kroner.

▶ Tore Øyvind Moen

 ??  ??
 ?? FOTO: Q4 ?? 13,5 MILLIONER: Barneverns­planene havarerte og Tyrilistif­telsen legger ut eiendommen­e i Snipetorp for ordinaert salg.
FOTO: Q4 13,5 MILLIONER: Barneverns­planene havarerte og Tyrilistif­telsen legger ut eiendommen­e i Snipetorp for ordinaert salg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway