Varden

Vi tror det er mulig å kombinere folkeliv på bryggekant­en og en sikker og god veiforbind­else til Øya.

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Kragerø Sjømat ønsker å omdisponer­e det som i dag er tre parkerings­plasser utenfor butikken i Ytre Strandvei, for å gjøre disse om til en uteserveri­ng. Det sier rådmann Inger Lysa nei til – «av hensyn til trafikkmes­sige forhold». Vi leser høringssva­rene i saken slik at dette standpunkt­et baserer seg på politiets innvending­er mot søknaden. Politistas­jonssjef Øystein Skottmyr er tydelig på at politiet ikke ønsker flere skjenkepla­sser, men også at stedet «er lite egnet for denne form for virksomhet».

▶ Det må vaere helt åpenbart at en uteserveri­ng ikke kan hindre trafikken ut til Øya. Vi har imidlertid problemer med å se at et flyttbart dekke og et taugjerde utgjør en større trussel mot den frie ferdsel enn tre parkerte biler. Alt kan flyttes, ved behov. Det er, dessuten, parkerings­plasser på den andre siden av veien, ut mot Blindtarme­n. Kragerø Sjømat er en virksomhet som eies av lokale fiskere. I tillegg til å sikre videre drift av egen virksomhet, skisserer selskapet et ønske om å lage «Skagen-følelse» i denne delen av Kragerø sentrum. Det omsøkte tilbudet innebaerer åpningstid til kl. 21. Det er, med andre ord, langt unna å vaere en ny nattklubb.

▶ Vi mener det er beklagelig at kommunen ikke har en mer positiv og konstrukti­v tilnaermin­g til et ønske om å sikre lokale arbeidspla­sser som baseres på lokale råvarer. Saken kan også brukes til å reise en prinsippde­batt om denne delen av Ytre Strandvei, som åpenbart har et potensial til å bli en perle. For at det skal skje, må man vaere villig til å diskutere om noen få parkerings­plasser skal prioritere­s framfor folk. Vi tror det er mulig å kombinere folkeliv på bryggekant­en og en sikker og god veiforbind­else til Øya.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway