Varden

Bråstopp for den gode hjemmeform­en

Dag-Eilev Fagermo mener at Vegard Bergan må ta mye av skylden for nok et baklengsmå­l. Han vil ikke vrake midtstoppe­ren, men vil vurdere andre.

- ▶ Pål Lundsholt og Nils-Tore Olsen sport@varden.no

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet etter hjemmetap for Kristiansu­nd, et tap som man kan kalle reprise fra serieåpnin­gen mot Haugesund.

Treneren var skuffet over dommer Espen Eskås feighet, manglende «potens» innenfor Kristiansu­nds 16-meter og det han betegner som kardinalfe­il innenfor egen 16-meter.

I dommergard­eroben

Etter kampslutt var Fagermo i dommergard­eroben med iPaden for å vise Eskås episoden der drakten til Tobias Lauritsen sto rett ut som et seil fordi Nikita Baranov tok tak i trøya – i dommernes synsfelt.

– Jeg var inne for å vise episoden. Det var en soleklar straffe. Han sier at han ikke ser det, men han står med synsvinkel­en rett mot situasjone­n. Kamerat viser det klokkeklar­t, sier treneren.

– Jeg føler jeg ble holdt. Da kom jeg ikke opp, og det var et klart straffespa­rk, sa Lauritsen til Eurosport etter kampen.

– Hva er du mest skuffet over, sett bort ifra at det ble tap?

– Jeg er veldig skuffet over at vi fremdeles er inne i den fasen hvor vi er gode spillemess­ig, men gjør store feil i begge bokser. Det er direkte tabbemål defensivt, mål du overhodet ikke kan gjøre på dette nivået. Og så er det for impotent foran mål, sukker han.

– I førsteomga­ng kjører vi over dem. Elba hadde vel 15–16 «potensiale­r», men det blir aldri farlig i det hele tatt. Det er for dårlig. Som jeg sa, tilbake til der vi var framover. Og forsvarssp­illet var tilbake som det var mot Ranheim og Stabaek, at det blir gjort kardinalfe­il.

– Tamme i motstander­ens boks, er det kombinasjo­n av dårlig presisjon på innleggene og bevegelsen foran mål?

– Jeg synes ikke at det er så dårlig presisjon i de fleste innleggene. I førsteomga­ng er det altfor lite trykk i løpene. Det spurtes ikke inn i 16-meteren, det jogges! Det er ingen råskap i løpene.

– Hvem gjør de kardinalfe­ilene i egen boks?

– Når man er seks mener unna den du skal markere ved hjørnespar­k … Så er det en kardinalfe­il. Da scorer de. Og ved det andre målet er det bare å sikre for Steffen Hagen, ikke løpe tett på.

– Vil det si at det er Tobias Lauritsen som gjør feil ved det første baklengsmå­let og Vegard Bergan ved det andre?

– Ja.

Trenger erfaringen

– Hva kan du gjøre med det?

– Det er den erfaringen de må få med seg på dette nivået. Tobias har jo ikke vaert i eliteserie­n før i år. Nå merker han at man blir straffet hardere for feil enn på det nivået han har vaert tidligere.

– Men Bergan har jo spilt i eliteserie­n før og hadde to feil mot Stabaek i forrige kamp?

– Ja, og nå handler det om å bygge opp selvtillit­en hans, for den mister han nok noe av nå. Vi må bare jobbe det vi kan med å bygge han opp.

– Får han fornyet tillit mot Rosenborg i NM onsdag?

– Ja, det regner jeg med. Vi har heller ingen som på kort sikt kan gå inn der. Men vi må vurdere å se på andre interne løsninger for ø løse midtstoppe­rsituasjon­en, som Birks Risa. Han spilte både venstrebac­k og midtstoppe­r i Bundesliga. Det kan hende at vi må se på han.

Styrte kampen

Odd styrte fra start av og utover i første omgang virket det som det kun var et spørsmål om tid før den første ballen skulle havne bak Sean McDermott i gjestenes mål.

Men Kristiansu­nd kjempet seg inn i kampen og spilte seg til to farlighete­r mot slutten av omgangen. Odd-keeper Sondre Rossbach og Skien-lagets forsvar ryddet unna. De første 45 minuttene ble målløse.

Også i annen omgang tok Odd kommandoen, og etter 66 minutters spill måtte McDermott finne fram redninger fra øverste hylle da Espen Ruud og Tobias Lauritsen fikk hvert sitt skuddforsø­k fra kort hold.

Og så kom situasjone­n da Odd ropte på straffe uten å bli hørt av dommer Eskås. KBK-spiller Nikita Baranov tok tak i trøya til Tobias Lauritsen, og sistnevnte gikk i bakken.

Så snudde det. Bendik Bye stanget inn 1–0 etter en corner kvarteret før slutt. Da sov Lauritsen i forkant. Så sto Daouda Bamba for kampens prestasjon seks minutter senere. Fra egen banehalvde­l satte KBK-spilleren fart, smatt forbi Steffen Hagen og lurte seg forbi Vegard Bergan. Sistnevnte lå helt feil i sikringssp­illet. Alene med Rossbach kippet Bamba ballen elegant i mål. .

To minutter før full tid reduserte Bilal Nije, etter at Tobias Lauritsen headet et innlegg til han. Men flere mål ble det ikke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway