Varden

Bil kolliderte med ti-åring på sykkel

Sykkelen havnet under bilen, men gutten slapp fra det med skrubbsår. Guttens far er kritisk til dårlig skilting på stedet.

- Martin.oyvang@varden.no

▶ KRAGERØ

Det var lørdag ettermidda­g at de to kompisene syklet på den nye gang- og sykkelstie­n på Barthebryg­ga i Kragerø. Målet var badeplasse­n Gunnarshol­men.

Ny sykkelsti

Den nye sykkelstie­n stopper brått midt på Barthebryg­ga, hvor det er parkerings­plass og også en parkerings­automat. Dermed må syklistene svinge ut i veibanen. Lørdag endte det med en ulykke.

– Da de svingte ut forbi de parkerte bilene, kom det en bil kjørende i retning sentrum. Kameraten klarte å svinge unna, men min sønn traff bilen på høyre hjørnet av fronten, sier faren til den 10 år gamle gutten.

Sykkelen ble liggende under bilen, og gutten endte i asfalten.

– Han fikk seg en smell, og ble sjekket flere ganger av helseperso­nell. Heldigvis slapp han unna uten med noen skrubbsår. Han hadde flaks, sier faren og legger til at sønnen fikk dra og bade etter å ha blitt sjekket.

Kritisk til dårlig skilting

Politiet kom og det ble opprettet en sak på kollisjone­n. 10-åringens far er kritisk til hvordan forholdene er lagt til rette for syklister her.

– Det er en dårlig konstruert vei, spesielt med den løsningen der ulykken skjedde. Politiet sa at det ikke var første gang det hadde oppstått trafikkfar­lige situasjone­r her. Ideelt sett skulle gangstien gått helt bort til veien ut mot Gunnarshol­men. Når den ikke gjør det, så burde det i det minste vaert godt skiltet for bilister at det er en gangsti som avsluttes og at det kan komme syklister ut i veien, mener 10-åringens far.

– Slik det er nå, er det fryktelig vanskelig for både bilister og syklister å se hva som er på den andre siden av de parkerte bilene, sier faren som vil ta opp saken med kommunen mandag.

Guttens sykkel fikk seg en solid trøkk. Blant annet ble forhjulet punktert. Men det ble det en rask løsning på.

– Den lokale sportsbuti­kken reagerte raskt, og de sørget for å få fikset hjulet helt gratis. Det er utrolig bra service, sier 10-åringens far.

▶ Martin Øyvang

 ?? BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN ?? SKRUBBSÅR: Den 10 år gamle gutten slapp unna sammenstøt­et med bilen med noen skrubbsår.
BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN SKRUBBSÅR: Den 10 år gamle gutten slapp unna sammenstøt­et med bilen med noen skrubbsår.
 ??  ?? KOLLIDERTE: Ulykken skjedde da gutten måtte passere de parkerte bilene, etter at sykkelveie­n sluttet.
KOLLIDERTE: Ulykken skjedde da gutten måtte passere de parkerte bilene, etter at sykkelveie­n sluttet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway